- Makaleler
- 42
Katılıyorum, ancak getirdiği avantajlar çok büyük. Mesela OC potansiyeli en iyi belleklerden birisi, belki de en iyisidir pek araştırmadım. Benim VEGA kartıma sürekli denemeler yapıyorum, normal kartların değerleri ile çok oynanılmaz iken HBM2 sağ olsun bana mısın demiyorHBM2 bellek maliyeti fazla.
HBM2 gerçekten pahalı bir teknoloji.
RX 5700 XT çok daha çekici geliyor F/P olarak.Geniş bellek bant genişliği sayesinde potansiyeli daha fazla tabii ki. HBM kartlar genellikle profesyonel kısımda tercih edilmeli diye düşünüyorum. Standart kullanıcıyı o maliyet ile kurtarmayabilir.
Ama orta sınıfa 16GB HBM2 getiren Radeon VII modelini de unutmamak lazım.
Ben bu kartı 1500 TL'ye aldığım için memnunum ya, zaten rakibi belliGeniş bellek bant genişliği sayesinde potansiyeli daha fazla tabii ki. HBM kartlar genellikle profesyonel kısımda tercih edilmeli diye düşünüyorum. Standart kullanıcıyı o maliyet ile kurtarmayabilir.
Ama orta sınıfa 16GB HBM2 getiren Radeon VII modelini de unutmamak lazım.
Ucuza video işleme ve Render kartı üretti diyelim.Ben bu kartı 1500 TL'ye aldığım için memnunum ya, zaten rakibi belliÜstüne HBM bellek gibi bileşenleri düşününce bedavaya almış gibi oldum. Radeon VII güzel ancak beklenen performansı tam sunamadılar, nedendir bilmiyorum. Zaten 5700 XT ile arasında oyunlarda çok fark yok, tek farkı HBM2 ve 16 GB VRAM.
5700XT ile Radeon VII tek farkı bellek diyilebilir zaten içindeki GPU çok benzer.RX 5700 XT çok daha çekici geliyor F/P olarak.
Gelecekte Derin öğrenme için bir eGPU kombinasyonu planlıyorum. İkinci elde fiyatları uçmuşUcuza video işleme ve Render kartı üretti diyelim.
5700XT ile Radeon VII tek farkı bellek diyilebilir zaten içindeki GPU çok benzer.
Bir de az adet üretilmiş olması da var yoksa farkı sadece 100$ idi.
Ana amacı ucuza profesyonel kart kullanır gibi video işleme ve Render almak. 16GB HBM2 8K video işlerken coşuyor![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.