58 bin TL'ye monitör dahil sistem önerisi

Çoluk çocuk yuvası oldu burası da. 50 bin bütçeye 4070'li sistem düşünüyor super bile değil, onu geçtim başkalarının önerilerine laf atacak öz güvene de sahip.

Sistemin kötü yanı ekran kartı olması mı sadece uzun vade bir sistem topladım zaten ekran kartı değiştirme gibi seçeneğimiz olsa sistem de değiştirildim.

Çoluk çocuk yuvası oldu burası da. 50 bin bütçeye 4070'li sistem düşünüyor super bile değil, onu geçtim başkalarının önerilerine laf atacak öz güvene de sahip.

Laf değil kıyaslama yapıyorum ayrıca bileşenleri kıyasladığımda kötü kalıyor.

Intel Core i7 12700F 3.6GHz 25MB önbellek 12 çekirdek 1700 10nm işlemci.

Gigabyte B760M Gaming DDR5 8000MHz(OC) soket 1700 M.2 HDMI DP mATX anakart.

G.Skill flare X5 16 GB (1x16 GB) DDR5 5600MHz CL36 1.2v EXPO RAM. 2

Gigabyte GeForce RTX 4070 Super Eagle OC 12 GB GDDR6X 192 bit DLSS 3 ekran kartı.

BitFenix Flow 600W 80+ Bronze tempered glass USB 3.0 mesh frgb ATX siyah kasa.

MSI MAG CoreLiquid M.240 240mm işlemci sıvı soğutucu.

Kioxia Exceria G2 1TB NVMe M.2 SSD (2100 MB okuma / 1700 MB yazma)

55k ya RTX RTX 4070 Super i7 sistem.

1K fark verip BitFenix veya Vento kasa tercih edebilirsin PSU 750watt oluyor.

Son düzenleme:
Ölü bir sokete yatırım yaptık, phantom spirit kadar soğutamayan bir soğutucuya 2800 lira verdik ve monitör dahil 58K bütçesi olan adama sadece 55K sistem de attığına göre on numara 5 yıldız sistem olmuş.

4070 olması dediği için bende süper attım öneri olarak atmadım tabii isterse alır monitörü sonra değiştirir.

Güzel kardeşim yap önerini bak işine, bir şey diyen mi var sana? i7 mis şu muş bu muş, ölü bir sokete yatırım yapılmaz, ya ben kime ne anlatıyorum ki boşuna.

Hazır sistem de olan uygun ve güvenilir soğutma önerdim tek tek toplarsak parça seçimi iyi olur fiyat uçar.

Güzel kardeşim yap önerini bak işine, bir şey diyen mi var sana? i7 mis şu muş bu muş, ölü bir sokete yatırım yapılmaz, ya ben kime ne anlatıyorum ki boşuna.

Neden ölü bir soket olsun Türkiye'nin geneli üst seviye sistemler de takılmıyor sonuç olarak.

Hocam monitör biraz kafamı karıştırdı monitöre değer mi? VA panel olduğu için şüpheye düştüm açıkçası.

Bir de 32 inç büyük gibi aynı monitörün 27 inçini alabilirim.

Bir de kulaklığa ihtiyacım yok hocam.

14400F'yi 12700e değişmek biraz mantıksız geldi, ama sistem genel olarak fena değil galiba. 7900GRE ilk tercihim olacaktır 4070 Superden çok daha iyi gibi gözüküyor. Bunun yanında 55k biraz fazla gibi bu sisteme. 7900GRE ve 7800X3D bulabilirsem 50K civarına çok iyi olur aslında. Veya R5in 3D işlemcileri çıktıysa. Uzun zamandır piyasadan uzak kaldım.

Son düzenleme:
DLSS, Ray Tracing açmam biraz daha uygun fiyatlı olsun:
Tek oyunculu oyunlarda DLSS Quality ile Ray tracing açarım keyfime bakarım dersen:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…