5800 TL ile sistem toplama Intel i5-6400/ GTX 1070 ve Monitör Dahil

tysberg

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, dizüstü yerine sistem toplama olayına dönüş yaptım sayılır. Resimdeki gibi bir sistem topladım üzerine de bu monitörü ekledim .
ASUS VG248QE 24'' 144Hz 1ms Full HD 3D Oyuncu Monitörü . Sistemi inventus ile topladım ve daha sipariş vermedim. Umarım bir sorun yaşamam. Sizden sistem hakkındaki fikirlerinizi istiyorum. Fiyatı yukarı değil de aşağı nasıl çekerim Şimdiden teşekkürler.

5800 değil 4800 TL olmalı yanlış yazmışım düzeltemedim kusura bakmayın.

Yardımcı olabilecek kimse yok mu? Nasıl bir değişim yapabilirim? Herhangi bir hata var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

Güzel bi sistem olmuşda bayağı bir şey den kısmışsın anakart işlemci vs. ekran kartına yüklenecek bi' monitörün yoksa darboğaz sorunu yaşarsın yani amacın yüksek fpsler değil ekran kartına yüklenerek 40-60 arası fpslerde oynamak olsun gerek DSR la gerek AA ile yoksa dalgalanma-aşırı yırtılma gibi sorunlarla karşılarşırsın...

Monitörün linkini verdim yukarıda. Amacım overwatch ve doom'u yüksek fpslerde oynamak. Neleri yükseltmeliyim veya ne ile değiştireyim yardımcı olursanız sevinirim. Dediğiniz terimleri bilmiyorum biraz daha açarsanız çok daha iyi olur tekrar teşekkürler @GameHawk

Aman hocam darboğaz olmasın kafayı yerim valla. Nasıl ve neyi değiştirerek yükselteyim? @GeorgeBest yardımcı olur musunuz şu anda 4800 tl tutuyor bu sistem. Biraz daha arttırabilirim

Monitör hariç mi 4800 TL bütçeniz var ?

Hayır dahil 4800 tl içine monitör dahil. Linkini verdiğim 1000 tl olan asus monitörü kullanmak istiyorum gtx1070 ile. 3800 tl kasa için sadece.

Hocam yaptığınız sistem çok dengesiz olmuş. GTX 1070 istiyorsan bütçeni arttırmalısın. Mesela bu sistem.

Eğer arttıramazsanız GTX 1060 alın. Mesela bu sistem her yönüyle güzel. Bunu öneririm.

Tamamdır hocam gtx1070 dahil olanında bir sıkıntı yoksa benim için uygundur. Herhangi bir şey eklemeye gerek var mı? Sıvı soğutma veya fan gibi şeyler. Çünkü ilk sistem toplamam olacak bu yüzden tecrübesizim. Tekrar teşekkürler

Ayrıca hangi siteden topladınız? Ben inventus'dan baktığımda daha pahalı bir şey çıkıyor ortaya.

arkadaşın i5 6600 lü sistem güzel olmuş overclock yapılmayacağı için sıvı soğutmaya falan gerek yok içinden soğutma çıkıyor zaten. İstersen 100 lira civarı hava soğutmalara bakabilirsin daha az sıcaklık ve ses değerleri için.
Ayrıyette işlemci 6600 olsa bile darboğaz söz konusu olacak. Zaten amacın oyundan 60 fps üzeri değerler almaksa sıkıntı yaşarsın. DSR dediğim bi' nevi sanal çözünürlük yani 1080p bir monitörünüz var ekran kartı oyunu 1440p(2k) da işeyip monitörünüze downscale ediyor bu sayede sanal bir 1440p deneyimi yaşıyosunuz.
Bunu istemezsenizde AA sitemini kullanacaksınız. [A]nti [A]liasing, oyunların ayarlar kısmında görürsün zaten. Türkçeyse Keskinliği Yumuşatma diye geçer. İnternetten araştırabilirsin Anti Aliasing ile ilgili bilgileri.
Velhasıl ekran kartına yük bindirmen lazımki işlemci devreye girmesin yoksa darboğaz sorunu olur DSR ıda bu arada nvidianın geforce experience panelinden yaparsın Anti Aliasingden kesinlikle daha iyi. Yind Nvidia DSR yazarak araştırma yaparsın internette. Dediğim gibi karta yük bindireceksin zaten gtx1070in 1440p performansıda gayet başarılı 50-60 fps gibi değerler görürsün yani kısaca ayarları yükselterek oyunu 60 fpsde hatta biraz daha altında tutmaya çalış yoksa saçma sapan teklemeler,takılmalar,yırtılmalar yaşanır...

Not: Mobilden yazdım imla hatası varsa kusura bakmayın.

Hangi işlemciyi tercih etmeliyim peki overwatch ve doom'da yüksek fps almak için. Çünkü öyle kasmalarlar yırtılmalarla uğraşıcak gücüm kalmadı. Monitör hariç ne kadar bütçe gerekiyor gtx1070 dahil kasmadan yağ gibi oynamak için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…