5800HS vs 11400H vs 5600H

Makaleler
15
Araştırmalarıma göre 5600H aralarında en kötüsü. 16 thread olmasıyla 5800HS daha mantıklı uzun vadede ama 11400H çekirdek bakımından daha verimli ve hızlı. Zephyrus G15 alacağım son ihtimalle, 5800HS işlemciye ve bayağı iyi malzeme kalitesine sahip. Fakat TUF ve Victus gibi alt modellerde de bu tip alt işlemcileri alıp para tasarrufu yapabilirim. Emin değilim. Ekran kartı RTX 3060 minimum 100W ve 16GB RAM olacak.

Sizce 16 thread işlemci almak mantıklı mı?

HP Pavilion laptop kullanıyorum 3050 Ti ve 5800H var içinde. Şu an çok drop yediğim için ağır oyunlarda grafiği kısıp 60 FPS'e kısıtlıyorum. HP soğutması kötü olduğu için mi yoksa yaklaşık iki yıldır macun değişimi ve fan temizliği yapmadığım için mi emin değilim ama yayıncı değilsen veya sürekli render almıyorsan Ryzen7 veya i7'ye ihtiyacın yok. i7 R7, i5 R5'ten daha uzun ömürlü olabilir ama zaten çok geçmeden ekran kartın eskiyecek.

Mantıklı.

11400H ve 5600H arasında kalırsanız, 5600H batarya süresi olarak çok daha başarılı.
Victus alırım o zaman. Acer Nitro gibi şeylerden daha mantıklı. Ama ilk hedefim Zephyrus.

HP Pavilion laptop kullanıyorum 3050 Ti ve 5800H var içinde. Şu an çok drop yediğim için ağır oyunlarda grafiği kısıp 60 FPS'e kısıtlıyorum. HP soğutması kötü olduğu için mi yoksa yaklaşık iki yıldır macun değişimi ve fan temizliği yapmadığım için mi emin değilim ama yayıncı değilsen veya sürekli render almıyorsan Ryzen7 veya i7'ye ihtiyacın yok. i7 R7, i5 R5'ten daha uzun ömürlü olabilir ama zaten çok geçmeden ekran kartın eskiyecek.
Masaüstü bilgisayarı tamamlayınca çok güçlü olacak zaten. Macbook'dan yükselteceğim 20-23 arası bütçem var.

Bütçe nedir? Belki önerebilirim birkaç cihaz.

Macundan, kesinlikle. bende de HP var, 1 sene oldu ve macun yenilemesi gerektiği belli. Markadan denilebilecek bir ısınma olmadı ama.

Masaüstünde güçlü bir işlemci kullanabilirsin tabii ki de sonuçta çoğu parçayı uyumluluk sorunu yaşamadan değiştirebiliyorsun. Ama zaten masaüstüne geçeceksen niye laptopa bu kadar fazla para veriyorsun. Seni idare edecek bir şeyler al artan parayı masaüstü için harca. Bu durumda önerim i5.

Ürün İstanbul'da ama.

Masaüstünde güçlü bir işlemci kullanabilirsin tabii ki de sonuçta çoğu parçayı uyumluluk sorunu yaşamadan değiştirebiliyorsun. Ama zaten masaüstüne geçeceksen niye laptopa bu kadar fazla para veriyorsun. Seni idare edecek bir şeyler al artan parayı masaüstü için harca. Bu durumda önerim i5.
Bu ay sonu 12100F ve 3090 olan masaüstü olacak. Ona daha fazla para harcamayacağım darboğaz için. Laptopu da olabilecek en iyisini alıp uzun ömürlü kullanmayı planlıyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı