5800x3D sisteme sıvı soğutma önerisi

jaluer

Decapat
Daha fazla  
RAM
32
Ekran kartı
RTX 3070ti
Anakart
ASUS TUF GAMING B550M-E
İşlemci
Ryzen 7 5800X3D
Merhaba, başlıkta belirttiğim gibi sistemim için sıvı soğutma önerisine ihtiyacım var.

Sistem özellikleri:
  • İşlemci: Ryzen 7 5800x3D.
  • Anakart: ASUS TUF Gaming B550M-E
  • Ekran kartı: RTX 3070 Ti OC V2 8 GB.
  • RAM: 32 GB.
  • Kasa: Cooler Master Masterbox TD500 mesh.

Yukarıda sistem özelliklerini verdim, bütçem kısıtlı bu yüzden ben aşağıdakileri düşündüm. Sizde yardımcı olursanız çok sevilirim.

1. soğutucu: Revenge Nitro Cold 200 Intel / Amd Destekli Argb Fanlı Infinite Panel Cpu Işlemci 240mm Sıvı Soğutma Sistemi - Fiyatı, Yorumları
2. soğutucu: MEGALODON Argb Tr240 Sıvı Soğutucu 2x12cm Fan Yüksek Performanslı Işlemci Soğutucusu Sıvı Soğutma - Fiyatı, Yorumları

Bu bütçe de sıvı soğutma mantıklı olmaz. Hava soğutucular daha performans sunacaktır.
Estetik görüntü istiyorsanız orası ayrı. Sıvı soğutucu şart mı?

Bu bütçe de sıvı soğutma mantıklı olmaz. Hava soğutucular daha performans sunacaktır.

Bende katiliyorum bu fiyat bandinda asla sivi sogutucuya bulasilmaz thermalight'in kule tipleri sivi sogutuculari bu fiyat bandinda delik desik ediyor.

1 yil sonra bozulma/sizdirma garantili. Şaka bir yana sağlam bir hava soğutma alın. Çok daha iyi olur.

Hocam işlemci oyundayken 91 dereceyi görüyor bu da performansı etkiliyor. Kışın bir sorun olmuyor ama yazları 91 derecede işlemci yanıyor. Kule tipi soğutucu yerine paylaştığım sıvı soğutucuların faydası olmaz mı?

Phantom spirit oradaki modellerden daha iyi performans gosterir muhtemelen.

Bendeki Thermalright Phantom Spirit 120 SE 1500TL falan Ryzen 5 8400F islemciyle oyunlarda simdiye kadar Max 63-64 gordum.

Not: Bu yaz sicaginin ortasinda oldugunu unutmamak lazim bir de.

Son düzenleme:

Bunlar alınmaz illa sıvı istiyorsan alacağın minimum sıvı soğutma bu olsun.

Hocam teşekkür ederim, peki bu sıvı soğutma mı, yoksa yukarda arkadaşın dediği Thermalight Phantom Spirit 120 SE kule tipi soğutucu mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…