5800x3D sisteme yükseltme önerisi

archdukeN

Hectopat
Herkese merhaba,

Şu anda kullandığım sistemi yükseltmek istiyorum ancak çok fazla bilgi sahibi olmadığımdan dolayı sizlerden yardım isteme ihtiyacı duydum 😊

Şu anda kullandığım sistemi ve değiştirmeyi düşündüğüm parçaları aşağıda görebilirsiniz.

Anakart: Gigabyte X570 ud.

Ekran kartı: Gigabyte 1660 Super ( değişecek )

İşlemci: 5800x3D.

İşlemci soğutucu: Arctic Freezer 34 e-Sports Duo ( değişecek.) --> oyundayken 85-90 dereceleri görüyorum. Şu anda deadlock oynuyorum sadece.

Kasanın kendisi de değişecek.

Ekran kartı için 4070 Ti düşünüyorum. Yayın da yapmak istiyorum. Buna istinaden önerilenizi bekliyorum.

İşlemci soğutucu için sıvı soğutmaya geçmeyi planlıyorum. Yukarıda yazan işlemcime göre bir soğutucu önerirseniz çok sevinirim.

Ayrıca kullandığım kasa biraz küçük ve hava sirkülasyonu iyi değil. Soğutması sıkıntı olmayacak bir kasa önermenizi rica ediyorum.

Bütçe olarak; ekran kartı 35.000 civarı, soğutucu için 6.000-7.000 civarı düşünüyorum. Kasayı size bırakıyorum gerekirse ona da bir bütçe ayıracağım.

Şimdiden herkese çok teşekkürler, iyi sosyaller 😊

Şu anda kullandığım sistemi yükseltmek istiyorum ancak çok fazla bilgi sahibi olmadığımdan dolayı sizlerden yardım isteme ihtiyacı duydum 😊

Şu anda kullandığım sistemi ve değiştirmeyi düşündüğüm parçaları aşağıda görebilirsiniz.

Anakart: Gigabyte X570 ud.

Ekran kartı: Gigabyte 1660 Super ( değişecek )

İşlemci: 5800x3D.

Ekran kartı için 4070 Ti düşünüyorum. Yayın da yapmak istiyorum. Buna istinaden önerilenizi bekliyorum.

Bütçe olarak; ekran kartı 35.000 civarı,

Kart olarak 4070 Ti değil de 4070 Ti Super alabilirsiniz.

Sistemi komple satıp, 42K parayı'da katıp yepyeni bir DDR5 sistem alın. 60-70K'ya harika bir sistem toplarsınız.

Gereksiz, işlemcisi 5800x3D koyacağı herhangi bir kartı rahat besleyecektir DDR5'te yeni çıkan 9700X gibi işlemciler ile hala denk ve elden çıkarmayı denerse sistem 1660 Super'li olduğundan değecek fiyatınada satamaz, zaten DDR6 ya kadar rahat götürecek bir sistem.

Kart olarak 4070 Ti değil de 4070 Ti Super alabilirsiniz.

Gereksiz, işlemcisi 5800x3D koyacağı herhangi bir kartı rahat besleyecektir DDR5'te yeni çıkan 9700X gibi işlemciler ile hala denk ve elden çıkarmayı denerse sistem 1660 Super'li olduğundan değecek fiyatınada satamaz, zaten DDR6 ya kadar rahat götürecek bir sistem.
Doğrudur da ben kendi fikrimi söylemiştim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı