5800x3D'den 7700'e Geçilmeli mi?

Afrojack

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. 5800x3D / ROG B550-F / G.Skill Neo CL16 32 GB 3600 MHz üçlüsünü kullanıyorum. Kafamda başlıkta yazdığı gibi bir güncelleme yapma düşüncesi var. Normalde böyle bir geçiş için yeteri kadar performans farkı olmadığını biliyorum ama Vatan Bilgisayar'ın ve ASUS'un güncel kampanyalarıyla bu geçişin benim için çok düşük maliyette olacağını düşünüyorum. AM5 ve DDR5'e platformlarına geçeceğim ve olur da bütçe olursa ileride 7800x3D'ye geçiş yapacağım.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Kafamda Ryzen 7 7700 + ASUS TUF B650 - Plus ikilisi var. Şimdiden teşekkürler.

Bütçe olduğu zaman 7800x3D ye geçin 7700'e geçmek gereksiz gibi.

Bütçe olduğu zaman 7800x3D ye geçin 7700'e geçmek gereksiz gibi.
AM5 platformu fiyat olarak düşüş eğiliminde ama bu tarz kampanyalar daha gelir mi, seçim sonrası piyasa ne olur, bu gibi sorular beni şuan hamle yapsam mı diye düşündürüyor. Onun kararsızlığındayım.
7800x3D geçene kadar AM5 platformunun fiyatı düşer diye düşünüyorum. Şu an elinizdekileri satsanız 2 kat para harcayacaksınız ama çoğu oyunda performans olarak fark görmezsiniz.
Hocam kafamdaki hesap tutar mı bilmiyorum ama aradaki geçiş farkı 1.000 - 1.500 TL bandında olacak gibi.

Hocam şu an her şey maksimum zammı aldı zaten seçimden sonra eğer muhalefet kazanırsa bu durum değişmez hatta faiz artırımlarıyla düşüş bile başlayabilir. Gereksiz bir yükseltme olur. AM5 şu an daha yeni yeni piyasaya giriyor biraz zaman tanıyın derim. Ama illa almak istiyorsanız 1-1, 5 düşük bir meblağ.

Değişim sonrası 2K gaming için fps değişimi maksimum %15 kadar olacaktır. Ben bir sonraki platformu beklerdim.

Konudan biraz bağımsız olacak ama 5800x3d'de soğutma olarak ne kullanıyorsun? Sıcaklık değerleri ne seviyede?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…