5800X'ten 9800x3D'ye geçmek mantıklı mı?

Makaleler
7
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Profil Kapağı
1522248089
Herkese merhaba, arkadaşlar,

RTX 4080 ekran kartlı 4K bir sistem kullanıyorum. 16 GB RAM biraz düşük kalmaya başladı malum. RTX 5080'e geçeceğimi pek sanmıyorum şu sıralar. Ama RAM'i yükseltmem gerekiyor sanki. Sizce şu an kullandığım 5800X işlemci 4K oyun için yeterli mi? Yoksa yakın zamanda düşük kalır mı? Ona göre RAM işine yönelmek istiyorum malum DDR4 DDR5 farkından dolayı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeterli. RAM'i yükseltmek bir süre daha götürür. 9800x3D'ye geçmek demek aynı zamanda anakart, RAM ve işlemci masrafını da beraber yapmak demek, bu da tek bir RAM eklemekten daha fazla masraf. Ekstradan 16 GB eklemesi ile bir süre daha gayet iyi bir şekilde kullanabilirsiniz.

Toplam bütçeniz nedir eğer yeteliyse direkt AM5 geçip 9800x3D almanız çok iyi olacaktır.

@Emir M. aynen yani masrafına değecek bir yükseltme olmayacaksa zaten 4080’den çok memnunum. Boşa DDR5 benim şu an işime gelmez. Ama yakın zamanda bu işlemcinin performansı yetersiz kalacaksa işin rengi değişir tabi.

Toplam bütçeniz nedir eğer yeteliyse direkt AM5 geçip 9800x3D almanız çok iyi olacaktır.
Bir bütçe sorunum yok. Sadece değer mi değmez mi kısmında kaldım açıkçası. Ne kadar fayda sağlayacak gibisinden.

Masrafa değecek bir FPS artışı yaşamazsınız, sadece yüksek önbelleğin verdiği artış nedeniyle bazı CPU tabanlı oyunlarda FPS artışı olabilir ama o da 4K olduğu için minimum düzeye geriliyor.

4K'da 5800X gayet iş görür hocam sıkıntı olmaz.

4K olduğu için minimum düzeye geriliyor.
Aynen konu 4K olunca işyükü CPU’dan biraz çıkıyor gibi.

@Emir M. benim RAM’in satışı yokmuş artık Team T-Force TUF marka ama piyasada yok şansa bak Şu aşağıdaki RAM ile aynı özelliklerde. Bunu alsam sorun yaratır mı?

3200 MHz, CL16, DDR4.

Son düzenleme:
@painkiller hocam kit olmayanın her zaman sorun çıkarma ihtimali var, garanti veremem o yüzden. Kit 2x16 alıp elinizdekini satabilirsiniz bence, ya da riske girerim derseniz aynı değerlerde olanı alın.
Amazon zaten alayım deniyim bunu bir 4 kanal sorun yaratmazsa kullanırım. Sorun çıkarırsa iade işlemi yaparım direkt olmadı. BIOS dışında yapmam gereken bir uyumluluk kontrolü testi falan var mı bilmem gereken?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…