5900 TL'ye Sistem Toplama

Muratsb

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle 5900 TL bütçe ile bir sistem topladım . Her parça farklı farklı sitelerden en ucuz şekilde bulunup alınmıştır.
Fakat kafamdaki soru bu bütçe ile teknobiyotikde GTX 1070Ti'li sistem toplanıyor .

Sizce iyi mi yapmışım yoksa teknobiyotikden mi alınması daha mantıklı olurdu ? Artık geri dönüşü yok ama merak ediyorum.
  1. MSI X370 GAMING PLUS AM4 ANAKART
  2. AMD RYZEN 5 2600X İŞLEMCİ
  3. SAPPHIRE NITRO+ RX 580 SPECIAL EDITION BLUE EKRAN KARTI
  4. Corsair Vengeance LPX 2x8 GB 3200 MHZ 16 GB RAM
  5. Corsair Spec-Alpha 04 600W PSU KASA
  6. ADATA SU650 240 GB SSD
  7. ViewSonic VX2458 144HZ 1MS CURVED MONİTÖR (Kasa dahil 7000 TL)
Sistemim bu şekildedir . fakat aynı bütçeye yakın bir fiyatta bu var .
  1. AMD Ryzen ™ 5 2600 3.4GHz, GTX1070Tİ 8GB, 8GB DDR4, 1TB HDD Oyun Bilgisayarı - Oyuncu Masaüstü - Oyuncu PC
  2. AMD Ryzen ™ 5 1600, GTX1070Tİ 8GB, 8GB Ram, 128GB SSD + 1TB HDD Oyun Bilgisayarı - Oyuncu Masaüstü - Oyuncu PC
Arkadaşlar artık sistemi almamın nedeni teknobiyotikteki sistemdeki parçalar pek içime sinmedi bilmediğim parça markaları vs. var sizce mantıklı mı yapmışım?
Yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler .

Teknobiyotik sitesi sandığınızdan kaliteli bir site değil. Topldakları sistemnilerin detaylarına bakarsanız ne zaman bozulacağı belli olmayan bir ekran kartı mevcut ve işlemcinin yanında düşük kalmış bir anakart.

Sizin sisteminizde ise işlemciyi 2600, anakartı B450 alsaydınız GTX1070 bir sistem olabilirdi. :) ben 2-3 gün önce 5500TL'ye böyle bir sistem kurmuştum.

MSI B450M Pro-M2
AMD Ryzen 5 2600
Asus Turbo Nvidia GTX 1070 8GB
Corsair Vengeance LPX 8GB 3000MHz
Seagate Barracuda 1TB 7200RPM
Aereocool QS240 500W

Hocam önerdiğiniz sistemlerdeki ram 8 gb sizin topladığınız sistem 16 gb ram burda yaklaşık 400 tl fark var. Teknobiyotikteki sistem psu ları anakartlar çok kaliteli değildir. İnsanların gözünü ekran kartı ile boylar. Fakat alınabilir çünkü herhangi bir darboğaz yapmaz.
Hocam önerdiğiniz sistemlerdeki ram 8 gb sizin topladığınız sistem 16 gb ram burda yaklaşık 400 tl fark var. Teknobiyotikteki sistem psu ları anakartlar çok kaliteli değildir. İnsanların gözünü ekran kartı ile boylar. Fakat alınabilir çünkü herhangi bir darboğaz yapmaz.

Toplam: 5855 (gtx1070) / 6155 (gtx1070 Tİ) TL eder. nanokatalog ucuz satsada ürünler geç gelir sorun yaşarsın sinirin bozulur üzülürsün.
@Guts arkadaşımızdan farklı olarka HDD yerine 240 SSD daha mantıklı olacağını düşünüyorum ve kasa olarak daha hava akışı güzel olduğunu düşündüğüm bir kasa koydum. İleride HDD+8 GB RAM alarak uzun süre kullanırsın. Kasa ve PSU konusunda bütçen artabilirse tavsiyem.
NZXT S340-Parlak Siyah=470 TL + FSP HD700 Hydro 700W 80+= 425 TL

Son düzenleme:
Manli hayatında kullanmamış ve laf ediyorsun emin ol kullandım fanı MSI markasından bile kaliteli. Ki şu an MSI GTX 1080 Ti var bende. Anakart gayet kaliteli BIOS güncellemesi yapılınca yeterli.

Manli hayatında kullanmamış ve laf ediyorsun emin ol kullandım fanı MSI markasından bile kaliteli. Ki şu an MSI GTX 1080 Ti var bende. Anakart gayet kaliteli BIOS güncellemesi yapılınca yeterli.
Ben manliye her hangi birşey demedim zaten. Böyle firmaların satış amacı ekran kartını yüksek gösterip ram anakart psu yu düşürmek.

FPS ler çok fark etmiyor zaten fark eden konu sıcaklık farkları servis farkları... Paran var full MSI ASUS vs kurucam diyorsan sorun yok bütçem çok kısıtlı ama iyide kartım olsun diyorsan GALAX MANLI vs olur neden olmasın teknoloji şans işi.

Arkadaşlar sistemi topladım . Aldım kargo elime ulaşacak . Sorum sizce bu bütçeye denge olarak monitörün freesync olması parçaların uyumu vs . Fakat bu bütçeyle dengeyi tutmak istedim . Anakart , Ram , İşlemci vs .
Bu bütçeye daha iyi toplanır mıydı yoksa dengeli olarak güzel bir sistem mi? Fiyat açısından . Bu yorumu duymak istiyorum .

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı