5900X ve 3080 için anakart önerisi

jacobq

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba iyi forumlar;

Kendime yeni bir oyun ve render sistemi topluyorum lakin anakart konusunda çok fazla kafam karıştı. Karşılaştırma sitesine almayı düşündüğüm anakartların hepsini ekledim, hepsi birbirine yakın değerlere sahip gibi gözüküyor ama fiyat farkı olarak 600 liraya kadar fark çıkabiliyor. Aşağıdaki linkte almayı düşündüğüm anakartların hepsini var. Sizce hangi anakartı tercih etmeliyim ve sebebini açıklarsanız çok sevinirim.

Anakartlar: Asus ROG Strix X570-F Gaming - Asus ROG Strix X570-E Gaming - Asus ROG Strix B550-E Gaming - Asus ROG Strix B550-XE Gaming WiFi Karşılaştırması - Epey

B550-XE alabiliyorsan alın bence, VRM kaliteli gözüküyor.

@Mithat Berhan daha detaylı bilgi verebilir.

B550-XE Gaming Edge WİFİ alabilirsiniz.

Asus ROG Strix B550-XE Gaming WiFi modelinde kablosuz bağlantı yapmayacaksan baştan ele bence.
Diğer kartlarda zaten birbirin aynısı gibi duruyor.
Asus ROG Strix B550-E Gaming alınması gereken kart bence.

B550-XE daha mantıklı eğer ROG alacaksan.

B550-XE diyorum, attığınız anakarttan net daha iyi.

X570-E Gaming akar. VRM olarak muhtemelen B550-XE'nin bir tık gerisindedir ancak çipseti çok daha iyi. Hem VRM olarak da yeterince güçlü X570-E.

Ben olsam o kadar para verip B550 almazdım.
Cevaplar için teşekkür ederim. Peki stok durumuna göre bunu bulamazsam 2. tercihim ne olmalı?

MSI MAG X570 Tomahawk Wi-Fi modelini tavsiye ederim.
Bu 4 anakarttan farkı nedir acaba?

Cevaplar için teşekkür ederim. Peki stok durumuna göre bunu bulamazsam 2. tercihim ne olmalı?

Bu 4 anakarttan farkı nedir acaba?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Burdan inceleyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…