lutfudogan

Hectopat
Daha fazla  
  • ASUS RAMPAGE V EXTREME
  • İNTEL 5930K
  • 16GB DDR4 3000MHZ KINGSTON RAM

RENDER, AUTOCAD Tarzında ki programların kullanılacağı bir sistem yapmaya çabalıyorum. Çalışmalar mimari yöndedir bu konuda yeterli bilgiye sahip arkadaşlar bu sistem acaba benim ihtiyacımı karşılayacak düzeyde midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim 5930k affi olmayan bir işlemcidir. Render master olacaksan ve sürekli çaliştiracaksan sistemi sana acimasizca gelebilir ama tavsiye olarak listemek isterim. RAM miktarini muhakkak eleştirenler çikacaktir.

Yok çok yüksek yok değmez falan diyecekler muhakkak olacaktir. 64 GB in sebebi birincisi CL16 mimarisi ve ikincisi render işlemlerinde bellek boyutlarinin yüksek tutulmasi süreye ciddi anlamda katkida bulunur. 64 GB'lik tavsiyem o yüzdendir. Gelelim M2 diskimize. Raid sistem tavsiyelerinde genelde 2 adet SSD veya adet bazinda daha astronomik takilanlar olacaktir. Hatta bu M2 yi fazla bulacak olanlar vardir. Render işi hataya yer olamayan bir iştir. Genelimizin ömrü render sürelerinde boş boş dolanmak veya uyumakla geçtiğinden dolayi bu konu çok mühim. 512 GB lik 2500 okuma / 1500 yazma değerlerindeki bir M2 üzerine kuracağin sistemden yüzde 99 performans alma garantin vardirki matematiği iyi olanlar hesaplayabirler. 4 adet 256 veya 128'lik SSD disk ile alacağin performans degerleri 512'lik M2'nin yakinindan geçmezken fiyat olarak M2 tercihim daha makuldür. Anakartta şaka olmaz. 5930k her nekadar üst düzey bir i7 işlemci olsada render konusunda xenon işlemcilerin genelinden daha iyi performans sunar. "kaynak passmark intel vs amd cpu benchmarks - high end" hal böyle iken masraftan kaçamazsin. X99 soket yapisi 2011-v3 için yeni pin yapilandirmasi ile geldiğinden soketler kendiliğinden OC versiyonu olarak gelir. O yüzden pamuk ellerin cebine girecek kardeşim.

Soğutma tavsiyesinde bulunmak risklidir. Pek çok sivi soğutma sistemi kullandim. Kararsizliklarimin sebebi performans açisindan uzmani olmadiğim bir alan olduğu için sivi soğutma sistemi önerisi veremiyorum. Ekran karti konusunda şuanki maxvell mimarisi 3ds max ve after effects de tam destekli olmadiği için geçici ekran karti kullanmandan yanayim. Bende 980 ti amp extreme var. 2d render problemlerini aşamadiğimdan sadece spherical camera ve RAM fralance 3d render alabildiğimden sana ciddi ekran karti yerine sadece geçici ekran karti önerisi verebiliyorum. Sabirli olursan geforce GTX 1080'in lansman süresi bitiminde gelecek olan ilk sürüm hbm bellekli nvidia kartlardan alman olacaktir.

Saygılarımla
Ufuk TÜRKKAN

Dosya Ekleri

• Untitled-1.jpg
    147,8 KB · Görüntüleme: 123
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…