5GHz Wi-Fi'de kopma problemi

Flowerr911

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarım için yeni Wi-Fi adaptörü aldım, taktım kurulumunu yaptım ve çalıştırdım. Fakat 5GHz olan ağa bağlandığımda yaklaşık 1-2 dakika içinde adaptör kendine reset atmış gibi oluyor ve internet kesiliyor. Test etmek için 2.4 ile de bağlandım fakat onda sorun yoktu. Kasadaki diğer USB portlarına da takmayı denedim ama sonuç aynı. 370TL verdim iade etmeyle uğraşmak istemiyorum çözümü var mıdır bunun?
(Bu konuyu yazarken bile 4 kere gidip geldi)

Son düzenleyen: Moderatör:
Adaptör ile PC arasındaki bağlantı mı sıfırlanıyor? Yani sanki adaptör çıkarılıp takılmış gibi? Yoksa Wi-Fi mı kopuyor? Aradaki mesafe ne kadar? 5GHz uzak mesafede veya arada duvar vs varsa pek iyi çekmiyor.

Adaptörü PC'den çıkarmışım gibi oluyor. USB çıkarıp takma sesi geliyor yani. Mesafe uzak değil 5 sinyal olarak çekiyor. Yanlış fark etmediysem kullandığım download değeri yükseldiğinde oluyor bu. Yani Steam'den oyun yüklemeye çalışınca çok kez kopma yaşadım. Kopma yaşandığında aynı zamanda telefondan da Wi-Fi'yi kontrol ediyorum Wi-Fi'de sorun yok.

Anladım yani farklı USB portları da denediniz sonuç aynı. Peki marka model nedir? Eğer varsa bağdaştıcının Driver'ını kurdunuz mu? Windows kendisi kurduğunda bazen çok eski bir driver sürümü kurabiliyor.

Ürün linki bu: https://www.hepsiburada.com/airstor...z-wifi-alici-p-HBCV00004ANEVG?magaza=airstorr
Yorumlarına bakıp almıştım. Sürücüler USB'yi takınca yüklendi. Driver sürümü tarihi 27.04.2023.

Sorun cihazın kendisinde de olabilir ama diğer ihtimalleri ortadan kaldırmak için öncelikle Driver'ı kendiniz kurmayı deneyin. Varsa farklı bir cihazda deneyin. PC'de av varsa kapatıp öyle deneyin. Mesela ben ESET kullanıyorum bazen PC'ye taktığım USB aygıtlarına izin vermem gerekiyor yoksa bağlantıyı kesiyor.

Sürücülerini güncelledim 14.10.2024 tarihli sürücüyü kurdum ama hâlâ 5GHz bağlantıda kopuyor. Antivirüs yok.

Sürücülerini güncelledim 14.10.2024 tarihli sürücüyü kurdum ama hâlâ 5GHz bağlantıda kopuyor. Antivirüs yok.

Anladım hocam eğer USB portlarınızın sorunsuz çalıştığından eminseniz, sorun cihazın kendisinde gibi görünüyor. Farklı bir cihazda deneme şansınız varsa deneyin. Olmazsa değişim isteyin artık.

İade ederim herhalde. Bu ürün yerine alabileceğim yakın fiyatta bir ürün biliyor musunuz? Wi-Fi adaptörü lazım bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…