5V 3 pin ARGB kablosu, kontrolcüye girmiyor

KGKVBK

Hectopat
Selam. Öncelikle konuyu PC modifikasyon bölümüne açmak istiyordum fakat mesaj gönderme iznim olmadığı için konuyu oraya açamadım. O yüzden buraya açıyorum. Yanlış yerdeyse moderatörlerin konuyu gerekli bölüme taşımasını rica ediyorum.
Dark maxima V20 model kasa kullanıyorum. İçerisinden 3 adet ARGB fan ve kontrolcü çıktı. Yakın bir tarihte Deep cool Gammaxx L240 ARGB sıvı soğutmayı aldım. Radyatördeki ARGB fanların kablosunu bir türlü kasayla birlikte gelen kontrolcüye bağlayamadım. Kontrolcü 5V 3 pin girişlere sahip. Kasadan gelen fanlar da, radyatörde kullandığım fanlar da 5V 3 pin ARGB çıkışlara sahip. Benim amaçladığın şey, hem kasanın fanlarının, hem pompanın, hem de radyatördeki fanların renginin uyum içerisinde çalışması.
Kasa ile birlikte gelen ARGB fanların çıkışı:

20221224_142357.jpg

Sıvı soğutmayla birlikte gelen ARGB fanların çıkışı:

20221224_142336.jpg

Gördüğünüz üzere ikisi de 5V 3 pin fakat radyatöre taktığım fanların çıkışları bir türlü kontrolcüye girmiyor. Çıkış türleri aynı olsa bile kabloların şeklinden veya büyüklüğünden kaynaklandığını düşünüyorum. Gördüğünüz üzere 1. fotoğrafta herhangi bir boşluk yok fakat 2. kabloda ufak bir boşluk var. Gördüğüm kadarıyla 2. fotoğraftaki kablo, kontrolcüdeki girişe sığmıyor. Yeni bir kontrolcü almadan kasadaki fanları ve radyatördeki kabloları nasıl mevcut kontrolcümde toplayabilirim. İkinci fotoğrafta gördüğünüz kablo direkt olarak fandan gelmiyor. Fandan çıkan vdg kabloyu 5V 3 pin çıkışa dönüştürüyor.

Ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim. 2. fotoğraftaki kablo yerine, başka bir Vdg'den 5V 3 Pin'e (tıpkı 1. fotoğraftaki çıkış gibi) çevirici kablo mu almam lazım?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı