5x5 alana sahip bulmacanın çözümü var mıdır?

Loxpeus

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşım bana bu bulmacayı verdi ve çözümü olup olmadığını söylemedi. 25 sabit olacak şekilde 5x5'lik bir alanımız var. 1'den 24'e kadar olan tüm sayıları buraya çapraz olmayacak şekilde yan yana veya üst üste yazmamız lazım. 24 25'in yanından başlamalı. Çapraz sıralı sayılar olmamalı. Örneğin 1 ve 2 çapraz olmamalı. Tüm sayılar yerleştirilmeli ve boşluk kalmamalı. Dışarı çıkmak yok. Einstein'in ev bulmacasına benzettiğim için soruyorum, pek alakası olmayabilir ama çözümü var mı yok mu, anlayamadım.

Yorumunuz için teşekkürler, bulmacanın cevabı olup olmadığını bilmiyorum çünkü arkadaşım bana söyledi. Bende belki bunun gibisini görmüş olan varsa cevabını ondan almak istedim. İsterseniz uğraşmayın çünkü ortada bir çözüm yok muhtemelen veyahut bir şaşırtmaca var ve arkadaşım ondan bahsetmedi.

Son düzenleme:
Pek anlaşılır olmamış bence.

25 orada, eyvallah. Alanın 5x5 olduğunu görüyoruz. Alan olduğuna göre çıkmanın yasak olması da normal. 1'den 25'e kadar olan tüm sayılar kutulara yazılacak, her kutuya bir sayı şartı ve bu tarz şeyler belirtilmese de var. Ardışık sayılar çarpraz olamaz.

1'den 24'e kadar olan tüm sayıları buraya çapraz olmayacak şekilde yan yana veya üst üste yazmamız lazım.
Bu tam olarak ne demek? Ardışık iki sayı birbirinin sağında, solunda, üstünde veya altında olmak zorunda mı demek? Öyle ise çözümü yok çünkü. Tam olarak nedeni şudur diyemiyorum, o kadar matematiğim yok. Ama o şekilde imkansız olduğunu biliyorum. Harita boyutu çift x çift şeklinde olmalı. Çift x tek olduğu durumda da olur ama en rahatı çift x çift. Ya da başlanılan yerde bitirme şartı kaldırılacak.

Daha önce bu kadar ballandırılmadan sorulduğu oldu. Zeka bulmacası olduğu, çözümünün olduğu iddia edildi. Ya konu sahibi trollüyordu ya da o trollenmişti. İki durumda da insanlar aptal yerine konuluyordu. Bunu söylediğimde bir güzel ban atmışlardı. Buradan o olayda emeği geçen herkese selam olsun.
Görüldüğü gibi Türk halkı akıllanmıyor. İnsanların vaktini boş şeylerle harcamaya bayılıyor. Sizden bahsetmiyorum, size sorandan, ona sorandan... bahsediyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…