5x5 programına geçiş yapmak mantıklı mı?

sepwl

Hectopat
Merhaba. Yaklaşık 8 aydır antrenman yapıyorum ve gelişimin yavaş olduğunu fark ettim, üstelik ağırlıklarım çok zor artıyor ve yerimde sayıklıyormuşum gibi hissetmeye başladım. Düşündüğümde gerçekten aylardır yerimde sayıkladığımı fark ettim. 8 ay boyunca sürekli ya split ya da ppl programlarını uyguladım ve gücüm hiçbir zaman hızlı bir artış göstermedi, örneğin bench press'te 1.5-2 aydır aynı kiloda tekrar sayısı bile artmadan dolaşıyorum. Temel hareketlerde progressive overload yapamadığımı ve temel kuvvetimin sporu yapma süreme göre az olduğunu fark ettim. Şu anda spora ilk başladığımda 5x5 yapıp kuvvet arttıktan sonra hipertrofi antrenmanlarına yönelseydim daha optimum bir gelişim alırdım diyorum. Kullandığım program 5 günlük bir ppl varyasyonu. Başladığımdan beri 5 ya da 6 gün antrenman yaparım hiç 3 yapmadım. Haftada 3 antrenman yapıcak olmak beni psikolojik olarak kötü bir duruma sokuyor. 5x5'e geçip kuvvetimi arttırmak ve daha sonra hipertrofi programlarına devam etmek istiyorum ama 5x5'e geçtiğim süre boyunca antrenman programında gerek sırt gerekse kol ve yan omuz bölgelerini çalışamayacak olmak beni çok korkutuyor. 8 ay ıkına ıkına emek verdiğim, az da olsa kazandığım kol, kanat ve yan omuz gibi kaslarda gerileme olmasını istemiyorum. 5x5'e barbell curl, cable pushdown, lat pulldown, lateral raise gibi hareketler ekleyebilir miyim ya da güç kazanamak için yapabileceğim başka bir programlar var mı? Sizce 5x5'e geçmem mantıklı mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı