6.000 TL Intel/Nvidia Tabanlı Sistem Tavsiyesi

İyi sistemler fakat ilkinde SSD yok ve RAM frekansları 2666. Fakat bunun eksisini çok zor hissedersiniz. Anakart da benim attığım sistemde biraz daha kaliteli.
Aynen dikkat etmemişim. Ama anakart max 2666 mhz destekliyor zaten, ondan dolayı RAM'lerde 2666 çalışır. Tabii geleceğe dönük olur orası ayrı. Zaman ayırıp yardımcı olduğun için teşekkür ederim

Eksileri olarak RAM'leri 8 GB ve moderatörümüzün dizdiği sistemde ise 16 GB RAM var. Ayrıca moderatörümüzün sisteminde ise eksi olarak kasası biraz pahalı. Yaklaşık 200 TL daha az vererek Phanteks P300 alabilirsiniz. Attığınız sistemlerde PSU bilgisi yazmıyor. Belki Everest olabilir, Rampage olabilir vs.

Daha önce AMD ile kötü anılara sahibim, o yüzden tercihim Intel/Nvidia.
Tam olarak nasıl bir anı? Yani sonuçta para senin sen bilirsin ama İ5 sadece marka satıyor şu an, pişman olursun. Sadece şu 2 hafta içinde yaklaşık 10-15 tane 8-9. Nesil İ5 söküp yerine Ryzen taktım. İnsanlar senin gibi düşüncelerle Intel alıyor, sonra bakıyorlar o kadar parayı verdikleri sistem BF'de %85 CPU kullanıyor, pişman olup değiştiriyorlar.

8GB ram ekleniyor zaten, aynı fiyat oluyor. Anladım, teşekkürler

6000TL alabileceğiniz en iyi sistemlerden biridir. AMD ile benimde kötü anım var pek sevmem ama bu işlemcide sorun çekmezsini. İsterseniz tek tek toplarım.

Benim topladığım
İşlemci AMD Ryzen 5 3600 1340TL
Anakart MSI B450-A PRO 3466MHz 528TL
RAM ADATA XPG 16GB (2x8GB) Spectrix D41 547TL
Ekran Kartı MSI RTX 2060 Ventus 2519TL
SSD ADATA 480GB SU630 316TL
Kasa MSI MAG VAMPIRIC 010M RGB 319TL
Güç Kaynağı FSP Hydro 700W 80+ Bronze 430TL

HDD eklemek istemedim, çok yavaş istersen ekle. Her ne kadar AMD sevmesen de RX 5700 yeni çıkacak modellerini bekle derim. RTX 2060'dan 5-10 FPS fazla veriyor yinede sen bilirsin.

Birde ekipman vs. almak istersen şuan Itopya'da bayram indirimi var, çok iyi indirimler var. Örneğin Razer Blackwidow Ultimate 400TL.

Son düzenleme:
CPU: Ryzen 5 3600 veya 3600X (3. nesil Ryzen işlemciler gerçekten çok kaliteli.) Intel olarak pek bilgim yok yanlış bilgi vermek istemem.
GPU: MSI Gaming X 1660Ti ve ya ASUS ROG Strix 1660Ti OC. GTX 1070 dengi bir kart hatta daha iyi performans veriyor.
RTX ekran kartlarının artısını yakın bir gelecekte bence çok göremezsiniz. Çünkü desteklenen oyun sayısı çok az. Ama alacaksanız da ileriye yönelik 2060 yerine 2070 almanız yönünde olur.
RAM: 2x8 Corsair en az 3000 MHz
Anakart: B450 serisinden ortalama bir anakart MSI ya da ASUS
Genelde Vatan Bilgisayar'da bunlar indirime giriyor. Takip ederseniz muhakkak denk gelirsiniz. Ben 1660Ti ekran kartını 2070 TL'ye almıştım. Şu an 2550 TL civarında.
Diğer bileşenlerden, SSD, PSU tercihi size kalmış. Ama PSU olarak silver,bronz ve ya gold sertifikasının olmasına dikkat etmeniz sizin için iyi olur.
Monitör: Eğer TN ve ya VA panel fark etmez derseniz, ViewSonic xg2401 kullanmış olduğum monitörü tavsiye edebilirim. @Silinen üye

Son düzenleme:
144 Hz gibi bir amacın yoksa ve güncel oyunlarını oynayacaksan Intel almak için zorlamana gerek yok. Ekran kartı olarka ise minimum GTX 1660 TI olması lazım o bütçeye. Belki RAM'lerden kısıp oradan çıkan parayla diğer parçaları bi tık daha iyi alabilirsin, istersen kısmazsın çok fark etmez. Ryzen alacaksan ama RAM'ler minimum 3000 MHz tercih et.
Anakart: B450 serisinden ortalama bir anakart MSI ya da ASUS
@Silinen üye
Anakart konusunda ise bence bu listeye Gigabyte da eklenebilir. 1 TB HDD ve 240/480 GB HDD büyük ihtimalle yetmez, hele yayın konusunda yetmez. Bende toplamda 600 GB civarı SSD ve 2.5 TB civarında HDD var, yetmiyor. Ona göre bi anakart tercih etmen çok iyi olur. Tabi bu kadar yeri ilk günden doldurmayacaksın, 3 yıllık bir birikim sonucu yetmiyor gereksiz şeyleri temizlesem. Ryzen alacaksan R5 3600 öneririm. Bu arada Intel alacaksanız ilerde işlemcinizi değiştirebileceğinizi unutmayım.

Arkadaşlar zaten gayet güzel sistemler önermiş ondan dolayı ben daha farklı şeylerden bahsetmeye çalıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…