240 - 270 ile farkı hissedemezsin gözle görülür söyleyeyim.
Son kararım ASUS oldu hocam sağ olun.
Hocam ASUS'ta bence 10/10luk değil. Ama ben ASUS kullanıyorum ve mutluyum. Sadece 1 hafta deneyimim var benim lafıma göre hareket etmeyin. Ayrıca arkadaşın önerdiği o Samsung monitörde pek iyi sayılmaz.
ASUS'tan iyi, başka alternatif yok. En azından büyük markalar arasında yok, daha iyisi olsaydı önerirdim zaten. Bilginizin olmadığı konularda şu iyi bu iyi değil diye yorum yapmazsanız sevinirim. Yanlış yönlendiriyorsunuz çünkü. İki monitörlede alakalı bilgi verin desem veremezsiniz. Ama iyi değil diyebiliyorsunuz. %99 ihtimalle sağdan soldan duyduğunuz bilgilerle geliyorsunuz. Hiç gerek yok böyle şeylere.
Ks öğrenciyse veya öğrenci tanıdığı varsa 6 bin TL'ye Samsung'un sitesinden alabilir.
Hiç şaşırmadım, size kolay gelsin.Sizde yanlış yönlendiriyorsunuz hocam. Ayrıca sağdan soldan duyduğum bilgiler değil. Samsung'un o monitorunu kullanan tanıdıklarım var. Ayrıca zaten marka olarak ASUS Samsung'tan daha iyi. 100% garanti veremem ileride sorun çıkarmaz diye ama ben onun yerinde olsam Samsung almazdım benim düşüncem 6-7 ay sonra paneli yanacaktır.
Hiç şaşırmadım, size kolay gelsin.
Hocam öğrenci indiriminden yararlanamıyorum maalesef ama fiyatı sıkıntı değil bu ikisinden birini alacağım ASUS mu Samsung mu daha iyi olur?
Hocam öğrenci indiriminden yararlanamıyorum maalesef ama fiyatı sıkıntı değil bu ikisinden birini alacağım ASUS mu Samsung mu daha iyi olur?
Hocam umarım pişman olmazsınız ben ASUS'u tercih ederdim ve zaten öyle yaptım. Benim de bütçem 6k'ydı ben ASUS'u seçtim. İsterseniz YouTube'dan karşılaştırma videoları izleyebilirsiniz.
Renk gamutu olarak Samsung daha iyi, ayrıca pivot ve yükseklik ayarı var. Bir tık daha iyi gecikme için ASUS almazdım. Aradaki farkı hissedebileceğinizi düşünmüyorum. Genel olarak Samsung daha iyi bir monitör.
Senin ASUS alman normal, bilgin yok çünkü. Gözlerin ölçüm cihazı görevi görüyor belli ki, telefondan bakarak görüntü kalitesini anladığına göre başka açıklaması yok bunun. Hem de video şeklinde atılmış, üstüne sıkıştırma vs uygulanmış bir videoya bakarak monitör seçebiliyorsun.
Monitör alırken inceleme verilerine bakılır, tabii sende inceleme verilerine bakabilecek bilgi birikimine sahip olmadığın için bir şey anlayacağını sanmıyorum. 6 ay sonra paneli yanar diyen birinden ne beklersin ki? ASUS olmasının dışında kullandığın monitörle alakalı ne bilgin var?
Salladığın Samsung; TV, telefon ve monitör gibi konularda piyasayı domine eden bir marka. Paneli yanacakmış bir de, peh. Marka olarak ASUS daha iyiymiş, sanarsın Samsung da monitör üretmeye dün başladı. Çoğu OLED TV, telefon, monitör vs Samsung panel kullanıyor. Piyasayı ekran konusunda domine etmiş bir marka ile kıyaslıyorsun. ASUS'un önde olan bir tarafı yok. Giriş seviye bir marka olsa neyse diyeceğim oda değil yani. ASUS qd OLED monitörlerinin hepsinde Samsung panel kullanıyor. Küçümsediğin markaya dönüp tekrar bak istersen.
@Varpex üstteki arkadaşın tavsiyesine uymanı önermem. Gram mantıklı açıklamaları yok. Zaten videolara bakan veya epeyden monitör kıyaslaması yapan tayfanın önerdiği monitörden hayır gelmez. Yok paneli yanarmış, yok ASUS daha iyi bir markaymış vs fanboyluğu bir kenara bırakırsak G4 almak çok daha mantıklı bir seçim. Herkesin fikrine saygım var ama, bu tarz yalan/yanlış bilgi yayanları da kâle almamak lazım.
G4 kullanıp kullanmamak ile ne alakası var? Deneyim derken neyi kastediyorsun? Bu senin kişisel deneyimin, @bluerr, araştırmaları ve teknik verilere dayanıyor. Monitörün incelemeleri zaten profesyonel ekipler tarafından yapılıyor, biz de ona göre değerlendiriyoruz. Her şey 'ben kullandım iyiydi' demekle olmuyor.Hocam söylediklerinize bakarsak sizde G4 kullanıyorsunuz çekin bir fotoğrafta bizde görelimeğer kullanmıyorsanız kullanmadığınız deneyiminizin olmadığı bir ürünü öneriyor olacaksınız. Bence asıl kâle alınmaması gereken sizsiniz. Ben daha önce deneyimim olmayan hiçbir şeyi önermem. @Varpex hocam arkadaş ısrarla size bunu aldırmaya çalışıyor. Kendi fikrim deneyimi bile yoktur. Bende abimde ASUS monitör kullanıyoruz. Her modeli iyi diyemem tabii. Ben deneyimim olan ve bu bütçeye bence en iyi alınabilecek monitörlerden birini öneriyorum.
6-7 ay sonra panel yanacak diyorsan bununla ilgili elinde bir veri, test sonucu ya da kaynak varsa paylaş da biz de öğrenelim. Yoksa kulaktan dolma yorumlarla insanları yanlış yönlendirmeye çalışma.Sizde yanlış yönlendiriyorsunuz hocam. Ayrıca sağdan soldan duyduğum bilgiler değil. Samsung'un o monitorunu kullanan tanıdıklarım var. Ayrıca zaten marka olarak ASUS Samsung'tan daha iyi. 100% garanti veremem ileride sorun çıkarmaz diye ama ben onun yerinde olsam Samsung almazdım benim düşüncem 6-7 ay sonra paneli yanacaktır.
Teknik veriye sırtını dönüp 'gözüm öyle gördü' diye ürün eleştiren tayfa, hâlâ 2025'te sosyal de at koşturuyor ya, şaşırmamak elde değil. Sen model model açıklamışsın, marka bağımsız değerlendirmişsin, daha ne olsun.Renk gamutu olarak Samsung daha iyi, ayrıca pivot ve yükseklik ayarı var. Bir tık daha iyi gecikme için ASUS almazdım. Aradaki farkı hissedebileceğinizi düşünmüyorum. Genel olarak Samsung daha iyi bir monitör.
Senin ASUS alman normal, bilgin yok çünkü. Gözlerin ölçüm cihazı görevi görüyor belli ki, telefondan bakarak görüntü kalitesini anladığına göre başka açıklaması yok bunun. Hem de video şeklinde atılmış, üstüne sıkıştırma vs uygulanmış bir videoya bakarak monitör seçebiliyorsun.
Monitör alırken inceleme verilerine bakılır, tabii sende inceleme verilerine bakabilecek bilgi birikimine sahip olmadığın için bir şey anlayacağını sanmıyorum. 6 ay sonra paneli yanar diyen birinden ne beklersin ki? ASUS olmasının dışında kullandığın monitörle alakalı ne bilgin var?
Salladığın Samsung; TV, telefon ve monitör gibi konularda piyasayı domine eden bir marka. Paneli yanacakmış bir de, peh. Marka olarak ASUS daha iyiymiş, sanarsın Samsung da monitör üretmeye dün başladı. Çoğu OLED TV, telefon, monitör vs Samsung panel kullanıyor. Piyasayı ekran konusunda domine etmiş bir marka ile kıyaslıyorsun. ASUS'un önde olan bir tarafı yok. Giriş seviye bir marka olsa neyse diyeceğim oda değil yani. ASUS qd OLED monitörlerinin hepsinde Samsung panel kullanıyor. Küçümsediğin markaya dönüp tekrar bak istersen.
@Varpex Üstteki arkadaşın tavsiyesine uymanı önermem. Gram mantıklı açıklamaları yok. Zaten videolara bakan veya epeyden monitör kıyaslaması yapan tayfanın önerdiği monitörden hayır gelmez. Yok paneli yanarmış, yok ASUS daha iyi bir markaymış vs fanboyluğu bir kenara bırakırsak G4 almak çok daha mantıklı bir seçim. Herkesin fikrine saygım var ama, bu tarz yalan/yanlış bilgi yayanları da kâle almamak lazım.