6.000 TL'ye kadar F/P monitör önerisi

Bütçe
3000-6000

RONCEL

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4070 12GB OC İntelCore İ5 14400F Crucial 1TB P3 Plus NVMe M.2 SSD MSI PRO H610M-E DDR4 Crucial Pro 1x16GB DDR4-3200 XIGMATEK MASTER X II PRO SİYAH ODIN II 750W 80Plus
Meslek
Seramik, Fayans
Monitör
Msı Asus AOC GamePower
144 ile 280Hz arası, G-Sync, 23 inç -28 inç arası, 1ms ya da altı. FHD 1080p VA ya da IPS panel. sRGB %120 üstü de olur. F/P monitör arıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
144 ile 280Hz arası, G-Sync, 23 inç -28 inç arası, 1ms ya da altı. FHD 1080p VA ya da IPS panel. sRGB %120 üstü de olur. F/P monitör arıyorum.

internette biraz araştırın acer nitro 27 inç 1080p monitörler en az 4bin 2K monitörü 6bin liraya bulabilirsin

VA monitör alınmaz ghosting sıkıntılılar.

Gamepower ve Excalibur'un monitöre öyle diyorlar ghosting testlerine bakıyorum Gamepower yok denilecek kadar az excaliburada biraz var zaten 0 ghosting diye bir şey yok.

Yanlış bilgi
@RONCEL Hayır her VA panelde ghosting vardır. Zamanında MSI monitör alacaktım VA paneldi ve ghostinng sıkıntılıydı. VA alavaksanız aldıktan sonra ghosting testlerine bakıp paylaşabilirisiniz. Ghostingin markayla alakası yok IPS ve TN panellerde yoktur.

Son düzenleyen: Moderatör:
@RONCEL Hayır her VA panelde ghosting vardır. Zamanında MSI monitör alacaktım VA paneldi ve ghostinng sıkıntılıydı. VA alavaksanız aldıktan sonra ghosting testlerine bakıp paylaşabilirisiniz. Ghostingin markayla alakası yok samsung g3 de, hatta asusun VA panelli tuf serisi monitöründe bile var VA panellerin hepsinde var. IPS ve TN panellerde yoktur. Zaten onlara nazaran VA'nın hiçbir avantajı yok denilebilir.
Bu kadar talihsiz bir yorumu uzun suredir gormuyordum.

"VA panellerin hepsinde ghosting sorunu var." gibi arastirmaktan yoksun bir genelleme cumlesinin teknoloji camiasinda yeri yok. Her VA panel ghosting problemli degil, buna tonlarca ornek verebilirim, en basitinden aklima gelenler Samsung Odyssey G6, Gigabyte GS32QC, Gigabyte GS27QC, Philips 25M2N3200W, Lenovo R25F-30 ve AOC 25G3ZM.

VA'nin LCD paneller icerisinde en yuksek kontrast oranini sundugunu ve bu sebepten oturu yuksek siyah performansindan oturu dizi/film deneyimini olumlu yonde arttirdigini bilmemen epey uzucu. Bir de bu bilgisizligini oneri yaparken insanlara farklari yokmus gibi lanse etmen de komik olmus.

Baktigin modeller ghosting problemli olabilir, gayet normaldir lakin her VA coptur demek, arastirmamak icin ezbercilige kayip kolaya kacmaktir.

Ayrica ASUS TUF'un "bile" denebilecek bir tarafi yok cunku urun alirken markaya degil modele bakilir. ASUS TUF ailesinde tonlarca berbat monitor var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı