Hocam siz ne derseniz onu yapacağım. İkisi de çok iyi değil biliyorum ama fakat işimi görmesi yeterli benim için. İkisi arasından hangisini tercih etmem lazım size göre? Hangisi bir tık daha önde ve herhangi kronik sıkıntısı olmaması benim için önemli. Şunu alırsanız daha iyi olur dediğinizi alacağım aradaki fiyat farkı 1K ASUS daha pahalı. Siz ne dersiniz ikisi arasından?
Ghosting vs olmaması benim için önemli hocam.
Hem hikaye hem de FPS shooter oynuyorum biliyorsunuz zaten ona göre tercih yapacağım.
Hız açısından ASUS biraz daha iyi. Aradaki farkı hisseder misiniz bilmiyorum. Yine de fark var mı var. Odanız fazla ışık alıyorsa ve daha çok gündüzleri kullanacaksanız ASUS alın. Odanız pek ışık almıyorsa ve genellikle akşamları kullanacaksanız renk doygunluğu ve pivot özelliğinden dolayı Lenovo alın.
Lenovo;
Eki Görüntüle 2471412
Eki Görüntüle 2471413
Eki Görüntüle 2471410
Eki Görüntüle 2471411
ASUS;
Eki Görüntüle 2471416
Eki Görüntüle 2471417
Eki Görüntüle 2471418
Eki Görüntüle 2471419
Level 0 ASUS için en iyisi. Lenovo için ise level 2 en iyisi. Daha yüksek levellerde overshoot sorunu ortaya çıkmaya başlıyor.
Hocam bu gündüz gece kullanımdaki fark neden kaynaklanıyor? Panellerden mi? Mesela TN panel monitörüm var. Gündüz de gece de gayet iyi hiç problem yok.
Lenovo'nun parlaklığı düşük. Akşam vakti oda ışık almadığı için bu tarz bir senaryoda renkleri daha doygun olan ve pivot özellikli Lenovo'yu almak daha mantıklı geliyor. Akşam vakit bulamıyorum gündüz kullanacağım derse oda ışık alacak ve parlaklık yüksek ihtimal yeterli gelmeyecek. 300CD ve üstü olsaydı böyle bir şey demezdim. 237CD OLED monitörlerle aynı seviye demek. Ki OLED'in burn in dışında parlaklık sorununun olduğunu duymuşsunuzdur.
Hem gece hem de gündüz kullanıyorum iyice kararsız kaldım ya odam ışık alıyor ama perde var hocam kapatıyor yani sizden tek istediğim hangisinin parasını hakettiği ve bir tık önde olduğu ve çok teşekkür ederim bilgiler için ama hala kararsızım.
Artı ve eksilerine göre değerlendireceğim. Kesin mutlu olursun diyemem. Sınırlı bir seçim şansımız var. Aldıktan sonra keşke diğerini alsaydım deme ihtimalin var. Monitör piyangosu da işin içine girecek. Sana iyisi de gelebilir kötüsü de gelebilir.
ASUS daha hızlı ama, aradaki farkı görebileceğini pek sanmıyorum.
Renk gamutu açısından Lenovo daha iyi ve bu en çok önem verilen kısımlardan birisi.
Kontrast kısmındaysa bir incelemede ASUS diğerinde Lenovo önde çıkmış. Yani monitör piyangosuna göre artık hangisi gelirse.
Parlaklık olarak ASUS daha iyi.
ASUS'ta pivot ve yükseklik ayarı yok.
ASUS 1K daha pahalı.
Yani parlaklıktan feragat edip 1K ucuza almış olacaksınız. Bunun yanında daha yüksek renk gamutu, pivot ve yükseklik ayarı kazanıcaksınız. Aralarındaki hız farkını zaten anlayacağınızı pek düşünmüyorum. F/P açısından Lenovo daha mantıklı geliyor bana. Yine de son seçimi senin yapmanın gerektiğini unutma. İki modelinde artı ve eksileri var. Bariz üstün bir model yok. Lenovo'nun satıcısı resmi Hepsiburada satıcılı olduğu için beğenmezsen iade edip ASUS'a geçiş yapabilirsin. Ama ASUS alıp beğenmezsen iade biraz uğraştırır.
Siz olsanız Lenovo'yu tercih ederdiniz değil mi? Doğru anladım kısacası? Aslında parlaklık benim için önemli değil çok fazla ben zaten kısıkta kullanan biriyim monitörü.
Gözümde 4.5 astigmat var parlaklık fazla olunca gözümü yoruyor. Son olarak 2. kez iade ile uğraştım son 5 gün içinde. Bundan sonra da iade etmem hocam sıkıldım nokta atışı olmalı benim için.
Ben ikisini de alsam beğeneceğim yüksek ihtimalle herhangi bir problem yoksa monitör de kullanırım hocam ben çünkü çok fazla anlamıyorum ve açıkçası parlaklığa da çok önem vermem. Gözümden dolayı o açıdan sıkıntı yok sadece pivot ayarı bence de önemli bir tık ama olmasa da olur.
Evet Lenovo alırdım.
O halde bende tercihimi Lenovo'dan yana kullanacağım hocam dediğim gibi renk gamutu daha iyi en önemlisi bu üstelik pivot da var ve 1K daha ucuz parlaklıkdan ferâgat edilebilir bana göre. Zaten dediğim gibi benim için sorunsuz gelsin her türlü kullanırım.
Son olarak da 3 ay sonra evleniyorum elimdeki sistemi monitor dahil ekipmanlar ile eşime devredeceğim. Kendime de 2K bir sistem dizeceğim rabbim nasip ederse o zaman da önerinizi alırım inşallah her şey için teşekkür ederim. Satıcısı da Hepsiburada olduğundan içim rahat.
An itibari ile sipariş geçtim bluerr hocam tekrardan teşekkür ederim gelirse yorumlarımı aktaracağım cuma teslim gözüküyor.
@bluerr hocam monitör geldi sıfır açılmamış şekilde Hepsiburada ürünüydü zaten ölü piksel testi yaptım başarılı şekilde geçti. Aynı şekilde ghosting de de sıkıntı göremedim başarılıydı oda. Işık sızması testinde de sıkıntı yok çok şükür oda başarılı. Sizin dediğin piyango olayı vardı o değeri nasıl öğrenebilirim genel olarak oyuna da girdim Marvel Rivals da vs görüntü çok iyiydi memnun kaldım bayağı. Sadece şu parlaklık kontrast vs detaylı değeri nasıl öğrenebilirim?
Ölçüm cihazıyla ölçmeden bilemezsin. Kendin gözünle gördüğünden memnun olduysan sorun yok. Şimdi yapman gereken OSD menüsünden OverDrive modunu level 2 yapmalısın. Lenovo da response time diye geçmesi gerekiyor. Kontrast ve parlaklık gibi ayarları da göz zevkine göre ayarlamalısın. Her monitör fabrikadan aynı şekilde çıkmadığı için kontrast, parlaklık vs gibi ayarlar değişkenlik gösterir. Renk profillerinden hoşuna gideni seç. Açıkçası profillere bakmamıştım. sRGB, FPS, MOBA, kullanıcı vs hangileri varsa ve hoşuna gidiyorsa onu seçebilirsin. Netlik ayarı varsa onu artırabilirsin. Keyfine kalmış yani.