6.000 TL'ye kadar monitör önerisi

Bütçe
max 6000₺

rodrie

Centipat
Daha fazla  
Selamlar, bütçem aslında 5K, zorlayıp 6K bandına çıkabilirim. Buna göre özellikleri en az 180Hz(üstü de olabilir), 24", 1080p olacak şekilde önerilerinizi bekliyorum. Genellikle FPS oyunları oynuyorum, film/dizi de izliyorum. Bunları da göz önünde bulundurarak tavsiye ettiğiniz modelleri incelemek isterim. (Sebebiyle beraber açıklarsanız benim için de daha iyi olur.)

Aklımda AOC 24″ 24G42e ve MSI G244F E2 modelleri var. Bunlar nasıldır bu ikisi hakkında da yorum yapabilirseniz çok iyi olur. Dediğim gibi daha iyi olur dediğiniz önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

AOC alabilirsiniz. Onun dışında seçenek olarak Lenovo R24e de olabilir.

AOC alabilirsiniz. Onun dışında seçenek olarak Lenovo R24e de olabilir.

Benim monitöre ne oldu hocam ?

180 Hz standartının uygun olduğunu düşündüğü için üstünü önermeye çok gerek duymadım ama R25F 30 da mantıklı bir tercih olabilir.

Çok iyi monitör ama 5-6 bine çıkabildiği için R25F daha iyi olabilir.

Haklısın ama o konuda da -tamamen benim şahsi ön yargım olmak üzere- kalite farkı olacağını düşünmekteyim. Yoksa F/P konusunda daha iyi olabilir. İyi Sosyaller.

180 Hz standartının uygun olduğunu düşündüğü için üstünü önermeye çok gerek duymadım ama R25F 30 da mantıklı bir tercih olabilir.

Hocam film dizi falan dediği için standardı boş verip VA önerdim bence iyi yaptım.

Haklısın ama o konuda da -tamamen benim şahsi ön yargım olmak üzere- kalite farkı olacağını düşünmekteyim. Yoksa F/P konusunda daha iyi olabilir. İyi Sosyaller.

ASUS'da kullandım, ViewSonic'te kullandım, Lenovo'da kullandım. Ne gibi bir kaliteden bahsettiğini anlamadım ama monitörün tek kötü yanı tuşlarının kalitesi onu da umursar mısın bilemem.

ASUS markasından şaşmayın derim. Çevremden de çok alan oldu genelde beğenmeyeni görmedim. Bu ürün tavsiyemdir.
Konuda bahsi geçenler bi kenera, R24e gibi daha ucuz monitörden bile daha kötü kontrast'a ve renk gamutuna sahip: (710:1, 250 nit. )

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aklımda AOC 24″ 24G42e ve MSI G244F E2 modelleri var. Bunlar nasıldır bu ikisi hakkında da yorum yapabilirseniz çok iyi olur. Dediğim gibi daha iyi olur dediğiniz önerilerinizi bekliyorum.
G244F E2, 800:1 kontrast, 260 nit parlaklık ve %75 DCI, %76 Adobe ile daha zayıf bir monitör. Şahsen sahibim ve ciddi seviye IPS Glow var. Tek iyi tarafı Ghosting ve gecikmesi iyi.

24G42e ise 1500:1 kontrast, 300 nit ve %96 DCI, %86 Adobe renk gamutuna sahip.

Son düzenleme:

Hocam Hz konusunda en az 180 Hz olacak şekilde belirttim zaten daha yüksek olabilir hatta olsa daha iyi olur bütçe sınırlı olduğu için 180 Hz minimum dedim. Sistemim RTX 4060 + R5 5600 kombinasyonu.

Şu anda AOC 24″ 24G42e ve Lenovo Legion R25F-30 arasındayım. Tercihimi hangisinden yana kullanayım?