6-8 bin TL 2K IPS 27 inch monitör önerisi

RuntimeMuhendis

Decapat
Daha fazla  
Kullandığım notebook Monster Abra A5 modeli GTX 1650 Ti var içinde sadece hikayeli oyunlar, film dizi izleme için ve yazılım için kullanacağım. FPS oyunları oynamıyorum.
Uygun fiyatli kronik sorunları vs. olmayan kaliteli renkleri canlı olacak yani paneli güzel monitör önerebilir misiniz?
Bütçe 6-8 k

1080 ultra 8 gb vrami bile dolduruyor sen 4gb vramli kart için 2k ekran bakıyorsun.

Başka bir yerde daha kullanmayacaksanız 2K almanın bir anlamı yok.

1080 ultra 8 gb vrami bile dolduruyor sen 4gb vramli kart için 2k ekran bakıyorsun.
Hocam ben monitörü alınca 2K çözünürlüklü oyun oynamayacağım. Geleceğe yatırım düşünüyorum. İlerleyen zamanlarda kasa ya da yeni notebook alırsam 2K o zaman kullanırım diye düşünüyorum. Şimdilik 2K alınca 1080 çözünürlükte kullanirim diye düşünüyorum

Başka bir yerde daha kullanmayacaksanız 2K almanın bir anlamı yok.
Başta almak isterken 27 inch 1080p monitör alicaktim fakat her yerde yok piksellesme var piksel sayarsin diyenler var yok çamur gibi görüntü olur diyen var onun için vazgeçtim 27 inch alacaksam 2K alayim diye düşündüm.
Başka nedeni yok yani

Hocam 2k alıp 1080p kullanacağım diyorsunuz ama kötü bir görüntü oluşabilir o zamanda, çünkü şöyle düşünün, siz 1440p'ye 1080p sığdırıyorsunuz.

2k ekranda 1080, native 1080 ekrandan daha kötü gözüküyor. Pixel yerleşimi 2k ile 1080'nin uyumlu değil.

Geleceğe yartırım olarak almanın çok mantığı yok. O zaman belki 4K almak isteyeceksiniz veya OLED olması gerekecek.

Şu an bütçeye uygun bir monitor almanız yeterli. 27 inç 1080p kısmına gelirsek göze sağlıklı bir uzaklığa koyarsanız görüntü normal gelir yeter ki iyi bir panele sahip monitor alın.

Eğer dizüstü kadar yakına koyarsanız evet görüntü bulanık gelir.

O notebook ile 2K monitor alıp 1080 çözünürlükte kullanamazsin diyorsanız o zaman 27 inch IPS ekran monitör önerebilirsiniz. Benim aklımdaki markalar Asus, MSI, AOC du fakat sonradan Dell, LG, Philips gibi markalar daha iyi kaliteye sahiptir diye düşündüm.

Bende öyle düşünmüştüm eğer öyle bir durum olursa iyi bir panele sahip monitör almak. 50 ya da 60 cm uzaktan baksam monitöre 27 inch için iyi olur mu ?

Tamam o zaman haklısınız bana 1080 çözünürlükte 27 inch monitör önerebilir misiniz ? LG Philips paneli kaliteli diyenler var Dell de olabilir. marka olarak memnun olanlar çokmuş. ASUS MSI AOc içinde olabilir de ama Belirli modellerde kronik sorun yaşayanlar varmış.

Tabi birde ek olarak samsung var .

Son düzenleme:
IPS Panel işi tamamen şansa bakıyor. Ölü piksel çıkabilir, fazla rahatsız edici ışık sızması olabilir.

Ben AOC kullanıyorum fiyat/performans olarak memnunum. Şu an ki fiyatlar çok pahalı geliyor orası ayrı.

Hangi modeli tam olarak ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…