6-8 bin TL'ye i3-6098p sisteme yükselme önerisi

Evet bozuk anakart ve 2. nesil Ryzen 5. helal sana. Adam en azından kendi bildiği anakartını kullanır.

Nereden uyduruyorsunuz anlamıyorum ilanın neresinde bozuk olduğu yazıyor arkadaş kazıklanmasın diye iş yapıyoruz burada 2bin TL o işlemciye verse hem yeni nesil bir anakarta sahiip olamıyacak 2 3 sene sonra i7 de yetersiz gelirse güncelleme yapabilecek AM4 sayesinde.

Adamın zaten ekran kartı belli. Kendi bildiği anakartını kullanarak temiz bir işlemci ve RAM takviyesi yapsa yeterli olur. Bu anakarta kalkıp ileride 5600 takmam ben olsam.
Ayrıca M.2 slotu bozuksa veya RAM slotlarından birisi bozuksa, o anakart benim gözümde bozuktur.

Adam yükselteceğim diyor GTX 1650'yi 3K ya satsa 3 k ya da bu seti alsa kaldı 6 7 k bütçe bir de RX 6600 çekse fenamı olur.

Bak bu olur. Buna bende kabulüm.

Hocam ben cebinden fazla para çıkmasın derdindeyim. Ben olsam bu arkadaşın yerine 2K ya alırım i7 7700 gittiği yere kadar götürsün. Kalan parayı saklar üzerine koyarak seneye bir üst nesil çıkınca AMD 7600 gibi bir sistem dizerim DDR5'li.

Yani bana kalsa orasıda öyle ama bütçe belirtilmiş.

Ben şahsen i7 7700 veya Ryzen 5 2600'ün beni bir 5 sene daha götürebileceğini zannetmiyorum. Zaten bir 5 sene sonra yeni bir bilgisayar alma ihtimalim de var. Ama ilana baktım güzel duruyor, adapazarına gidecek durumda da değilim maalesef. Hani bence 6-8k arası yapılacak iyi bir alışveriş 5 yılı hayli hayli çıkarır. He bu 2 işlemcinin beni bir 5 sene daha götüreceğini düşünüyorsanız onları alayım daha iyi. Önerileriniz için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…