6-9 bin TL R7 7800x3D RX 9070 XT sisteme güç kaynağı önerisi

MAJE00

Picopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Sistem için PSU arıyorum fakat watt almam konusunda kararsız kaldım. 850W kurtarır mı yoksa 1000'lik mi almalıyım? Önerdiğiniz PSU varsa link bırakırsanız çok iyi olur. Teşekkürler.

Ekran kartı: ASUS Prime RX 9070 XT.
Anakart: ASUS B650M-E Wi-Fi
İşlemci: Ryzen 7 7800x3D.
RAM: Patriot Viper 6000MHz 2x16 GB.
Sıvı soğutma: MSI MAG CoreLiquid 240R v2.
Kasa: ASUS A21 Plus.

Bütçe: 6-9 bin arası.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Sistem için PSU arıyorum fakat watt almam konusunda kararsız kaldım. 850W kurtarır mı yoksa 1000'lik mi almalıyım? Önerdiğiniz PSU varsa link bırakırsanız çok iyi olur. Teşekkürler.

Bunu alın ömür boyu kullanın.

Hocam konuyla alakasız ama neredeyse aynı sistemi toplamışız, bende ilk başta o sıvı soğutmayı aldım kasam msi 100r idi o yüzden 360 takamadım. Sonrasında fanlarında 1200 rpm e gelince aşırı uğultu oluyordu. Zar zor iade ettim i240 serisini aldım çok memnundum ama soğutma konusunda takıntılı olduğum için kasayı ve soğutucuyu satıp daha büyük bir kasaya ve soğutucuya geçtim. Eğer almadıysanız fikrimi değerlendirin pişman olmazsınız. Bu arada ben MSI 750w 80+ psu ile kullanıyorum sorun yok. R7 7800x3d ve MSI rtx 4070 super gaming x ile kullanıyorum.

Hocam konuyla alakasız ama neredeyse aynı sistemi toplamışız, bende ilk başta o sıvı soğutmayı aldım kasam msi 100r idi o yüzden 360 takamadım. Sonrasında fanlarında 1200 rpm e gelince aşırı uğultu oluyordu. Zar zor iade ettim i240 serisini aldım çok memnundum ama soğutma konusunda takıntılı olduğum için kasayı ve soğutucuyu satıp daha büyük bir kasaya ve soğutucuya geçtim. Eğer almadıysanız fikrimi değerlendirin pişman olmazsınız. Bu arada ben MSI 750w 80+ psu ile kullanıyorum sorun yok. R7 7800x3d ve MSI rtx 4070 super gaming x ile kullanıyorum.
Sıvı soğutmayı alalı 2-3 sene olmuştur büyük ihtimal. O yüzden değiştirme gibi bir şansım yok fakat ben gayet memnunum. İşlemci sıcaklıkları gayet normal seyrediyor. MSİ dan ürün almamaya yemin ettim hocam. Sistemi yeni topladım. Anakart ve PSU Msi markaydı ve ikisi de garantilik oldu. Para iadesi falan derken başka markaya yöneldim. Msi dan soğudum.
Teşekkürler hocam bir kenara not aldım.

Revolution'un 1650'liğini al.
1650W çok değil mi?

Birde kasa için boyutu uygun mudur?

Usta bunun 1000watt modelini aldım ürün 1 haftada iade/değişim raporu aldı. Msi kalitesini bozmuş. Önermem.
Nasıl bir sorun yaşamıştın ? Bende 750watt olanı kullanıyorum.

Sıvı soğutmayı alalı 2-3 sene olmuştur büyük ihtimal. O yüzden değiştirme gibi bir şansım yok fakat ben gayet memnunum. İşlemci sıcaklıkları gayet normal seyrediyor. MSİ dan ürün almamaya yemin ettim hocam. Sistemi yeni topladım. Anakart ve PSU Msi markaydı ve ikisi de garantilik oldu. Para iadesi falan derken başka markaya yöneldim. Msi dan soğudum.

Teşekkürler hocam bir kenara not aldım.

1650W çok değil mi?

Birde kasa için boyutu uygun mudur?
Hocam yine konuyla alakasız bir sorum olacak,

R7 7800x3d
B650 Gaming Pro wifi
2x16 Corsair 6000mhz Expo CL36 ram
750w psu
msi 4070 super gaming x
1tb m2 ssd
360 mm MSI I360 Soğutucu
Kasamda MSI yeterli soğutmayı sağlıyorum ama expo açtığımda işlemcinin ısısı sapıtıyor. O yüzden curve -25 ve soc 1.25 e sabitledim. Böyle olunca sıcaklıklar oyunlarda çok iyi ama CS2 de alt tab yapınca vs donuyor ve reset atmam gerekiyor. Sen soğutma iyi demişsin ama. EXPO açıyor musun? Ayrıca ramleri kaç mhz de kullanıyorsun. Bios dan exp ve diğer undervolt ları kaldırıp 5600 manuel seçmeyi düşünüyorum artık bu sıcaklıklar sorun yaratıyor yoksa anormal fan eğrileri oluşuyor. Başka yardımcı olacak varsa fikirlere açığım teşekkürler.

Son düzenleme:
Nasıl bir sorun yaşamıştın ? Bende 750watt olanı kullanıyorum.

Hocam yine konuyla alakasız bir sorum olacak,

R7 7800x3d
B650 Gaming Pro wifi
2x16 Corsair 6000mhz Expo CL36 ram
750w psu
msi 4070 super gaming x
1tb m2 ssd
360 mm MSI I360 Soğutucu
Kasamda MSI yeterli soğutmayı sağlıyorum ama expo açtığımda işlemcinin ısısı sapıtıyor. O yüzden curve -25 ve soc 1.25 e sabitledim. Böyle olunca sıcaklıklar oyunlarda çok iyi ama CS2 de alt tab yapınca vs donuyor ve reset atmam gerekiyor. Sen soğutma iyi demişsin ama. EXPO açıyor musun? Ayrıca ramleri kaç mhz de kullanıyorsun. Bios dan exp ve diğer undervolt ları kaldırıp 5600 manuel seçmeyi düşünüyorum artık bu sıcaklıklar sorun yaratıyor yoksa anormal fan eğrileri oluşuyor. Başka yardımcı olacak varsa fikirlere açığım teşekkürler.
PSU, kasa power tuşuna bastığım andan itibaren full güçte çalışıyordu aşırı gürültülü şekilde. Birde zero fan tuşu işlevsizdi.
Valla sistemi yeni dizdim ve tam olarak kullanmış sayılmam. Sürekli olarak anakart ve psu için geri yollamam gerekti. Ama 1 haftalık kullanımda EXPO açıkken boşta 41 derece yüktede maks 67 leri gördüm diye hatırlıyorum. Ayrıca kasanın yan tamper camını takmadan kullanıyorum. Belki etkisi vardır. RAM mhzleri de 6000.
CS de alt tab atınca donma sorunu oyunun kendisiyle olabilir mi? Çünkü son güncellemelerle aynı sorunu yaşayan çok kişi vardı. İstersen forumlarda araştırabilirsin. Valorantta da aynı sıkıntıyı yaşayanlar görmüştüm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı