Merhaba arkadaşlar. Sistem için PSU arıyorum fakat watt almam konusunda kararsız kaldım. 850W kurtarır mı yoksa 1000'lik mi almalıyım? Önerdiğiniz PSU varsa link bırakırsanız çok iyi olur. Teşekkürler.
Ekran kartı: ASUS Prime RX 9070 XT.
Anakart: ASUS B650M-E Wi-Fi
İşlemci: Ryzen 7 7800x3D.
RAM: Patriot Viper 6000MHz 2x16 GB.
Sıvı soğutma: MSI MAG CoreLiquid 240R v2.
Kasa: ASUS A21 Plus.
Bütçe: 6-9 bin arası.
Hocam konuyla alakasız ama neredeyse aynı sistemi toplamışız, bende ilk başta o sıvı soğutmayı aldım kasam msi 100r idi o yüzden 360 takamadım. Sonrasında fanlarında 1200 rpm e gelince aşırı uğultu oluyordu. Zar zor iade ettim i240 serisini aldım çok memnundum ama soğutma konusunda takıntılı olduğum için kasayı ve soğutucuyu satıp daha büyük bir kasaya ve soğutucuya geçtim. Eğer almadıysanız fikrimi değerlendirin pişman olmazsınız. Bu arada ben MSI 750w 80+ psu ile kullanıyorum sorun yok. R7 7800x3d ve MSI rtx 4070 super gaming x ile kullanıyorum.Merhaba arkadaşlar. Sistem için PSU arıyorum fakat watt almam konusunda kararsız kaldım. 850W kurtarır mı yoksa 1000'lik mi almalıyım? Önerdiğiniz PSU varsa link bırakırsanız çok iyi olur. Teşekkürler.
Ekran kartı: ASUS Prime RX 9070 XT.
Anakart: ASUS B650M-E Wi-Fi
İşlemci: Ryzen 7 7800x3D.
RAM: Patriot Viper 6000MHz 2x16 GB.
Sıvı soğutma: MSI MAG CoreLiquid 240R v2.
Kasa: ASUS A21 Plus.
Bütçe: 6-9 bin arası.
Sıvı soğutmayı alalı 2-3 sene olmuştur büyük ihtimal. O yüzden değiştirme gibi bir şansım yok fakat ben gayet memnunum. İşlemci sıcaklıkları gayet normal seyrediyor. MSİ dan ürün almamaya yemin ettim hocam. Sistemi yeni topladım. Anakart ve PSU Msi markaydı ve ikisi de garantilik oldu. Para iadesi falan derken başka markaya yöneldim. Msi dan soğudum.Hocam konuyla alakasız ama neredeyse aynı sistemi toplamışız, bende ilk başta o sıvı soğutmayı aldım kasam msi 100r idi o yüzden 360 takamadım. Sonrasında fanlarında 1200 rpm e gelince aşırı uğultu oluyordu. Zar zor iade ettim i240 serisini aldım çok memnundum ama soğutma konusunda takıntılı olduğum için kasayı ve soğutucuyu satıp daha büyük bir kasaya ve soğutucuya geçtim. Eğer almadıysanız fikrimi değerlendirin pişman olmazsınız. Bu arada ben MSI 750w 80+ psu ile kullanıyorum sorun yok. R7 7800x3d ve MSI rtx 4070 super gaming x ile kullanıyorum.
Teşekkürler hocam bir kenara not aldım.Bunu alın ömür boyu kullanın.Enermax Revolution D.F. X 1350W 80+ Gold Full Modüler 140mm Fanlı ARGB Güç Kaynağı (ERT1350EWT) – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
Titiz kılıflı kablolar, bilgisayarınızı profesyonel bir görünümle oluşturmanıza olanak tanıyan daha iyi dayanıklılık ve şık estetik sağlar.www.gaming.gen.tr
1650W çok değil mi?Revolution'un 1650'liğini al.
Birde kasa için boyutu uygun mudur?Bunu alın ömür boyu kullanın.Enermax Revolution D.F. X 1350W 80+ Gold Full Modüler 140mm Fanlı ARGB Güç Kaynağı (ERT1350EWT) – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
Titiz kılıflı kablolar, bilgisayarınızı profesyonel bir görünümle oluşturmanıza olanak tanıyan daha iyi dayanıklılık ve şık estetik sağlar.www.gaming.gen.tr
Usta bunun 1000watt modelini aldım ürün 1 haftada iade/değişim raporu aldı. Msi kalitesini bozmuş. Önermem.MSI MAG A1250GL PCIE5 1250W 80+Gold Full Modüler Power Supply - incehesap.com
Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!www.incehesap.com
Bütçene sığıyor, o fiyata da bedava. Fazla W göz çıkarmaz, ileride kafan rahat olur, ömürlük.1650W çok değil mi?
Nasıl bir sorun yaşamıştın ? Bende 750watt olanı kullanıyorum.Usta bunun 1000watt modelini aldım ürün 1 haftada iade/değişim raporu aldı. Msi kalitesini bozmuş. Önermem.
Hocam yine konuyla alakasız bir sorum olacak,Sıvı soğutmayı alalı 2-3 sene olmuştur büyük ihtimal. O yüzden değiştirme gibi bir şansım yok fakat ben gayet memnunum. İşlemci sıcaklıkları gayet normal seyrediyor. MSİ dan ürün almamaya yemin ettim hocam. Sistemi yeni topladım. Anakart ve PSU Msi markaydı ve ikisi de garantilik oldu. Para iadesi falan derken başka markaya yöneldim. Msi dan soğudum.
Teşekkürler hocam bir kenara not aldım.
1650W çok değil mi?
Birde kasa için boyutu uygun mudur?
PSU, kasa power tuşuna bastığım andan itibaren full güçte çalışıyordu aşırı gürültülü şekilde. Birde zero fan tuşu işlevsizdi.Nasıl bir sorun yaşamıştın ? Bende 750watt olanı kullanıyorum.
Hocam yine konuyla alakasız bir sorum olacak,
R7 7800x3d
B650 Gaming Pro wifi
2x16 Corsair 6000mhz Expo CL36 ram
750w psu
msi 4070 super gaming x
1tb m2 ssd
360 mm MSI I360 Soğutucu
Kasamda MSI yeterli soğutmayı sağlıyorum ama expo açtığımda işlemcinin ısısı sapıtıyor. O yüzden curve -25 ve soc 1.25 e sabitledim. Böyle olunca sıcaklıklar oyunlarda çok iyi ama CS2 de alt tab yapınca vs donuyor ve reset atmam gerekiyor. Sen soğutma iyi demişsin ama. EXPO açıyor musun? Ayrıca ramleri kaç mhz de kullanıyorsun. Bios dan exp ve diğer undervolt ları kaldırıp 5600 manuel seçmeyi düşünüyorum artık bu sıcaklıklar sorun yaratıyor yoksa anormal fan eğrileri oluşuyor. Başka yardımcı olacak varsa fikirlere açığım teşekkürler.