6 ayda kırık OBP ile sayısal 50 bin yapılır mı?

dsenwia

Femtopat
Bu sene üniversiteye yerleşmiştim ama bölümü sevmedim ve kayıt sildirdim. Obpm 90'dı ve TYT 80-90 bandında yapıyorum. AYT temelim pek yok, denemede anca 15-20 net yaparım biyolojiyi kolay anlıyorum ama matematik fizik için aynı şeyi söylemek zor.
Sıkı çalışmayla 50k yapılır mı, nasıl yapılır? Ankara veterinerlik kazanmak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam yapılır mı diye bir şey yok. Elbette yapılır. Sıkı çalışırsanız yapılır. 80 - 90 TYT gayet iyi. Sadece AYT çalışmanız ve bu 80 - 90 TYT'yi denemelerle 100'e çıkartmaya çalışmanız gerek.

Kesinlikle yapılır. TYT'de yeterince avantajlı bir yerdesiniz. Yapmanız gereken tek şey AYT'ye ciddi anlamda yüklenmek.

2020de ingilizce 47k ile almış 2024de 57k her sene düşüyor gibi duruyor ve evet türkçe olanı şu an 69k
peki sence ingilizce mi okumak daha mantıklıdır türkçe mi
Ya aslında benim de öncelikli hedefim yurtdışı. İngilizce okumanın faydası olur tabii ki fakat bu sorunun cevabını ben de henüz bilmiyorum. Zaten zor olan bir bölümü İngilizce okumak mantıklı mı onu da bilmiyorum. Bir de bu sene Cerrahpaşa'ya da İngilizce bölüm açılmış. Ankara Türkçe mi Cerrahpaşa İngilizce mi daha mantıklıdır acaba ? Türkçe olarak baktığımızda ise Uludağ'a Cerrahpaşa'dan daha iyi diyorlar. Sınava bir girelim de inşallah bunlara sonra kafa yorarız.

Sağlam bir AYT kasarsan yaparsın hocam AYT zaten çalıştığın zaman karşılığını aldığın bir alan. TYT öyle değil netlerin artması uzun zaman istiyor ama TYT'de netlerin zaten halihazırfa iyi yani yapamaman için bir sebep görmüyorum. 6 ayda gayet uzun bir süre.

2020de ingilizce 47k ile almış 2024de 57k her sene düşüyor gibi duruyor ve evet türkçe olanı şu an 69k
peki sence ingilizce mi okumak daha mantıklıdır türkçe mi
Akredite bir üniversitede Türkçe eğitim almalısınız, veteriner hekim olmak çok zor tıp gibi değil İngilizce seviyenizi çok yüksek olması lazım İngilizce okuyabilmek için.

Ya aslında benim de öncelikli hedefim yurtdışı. İngilizce okumanın faydası olur tabii ki fakat bu sorunun cevabını ben de henüz bilmiyorum. Zaten zor olan bir bölümü İngilizce okumak mantıklı mı onu da bilmiyorum. Bir de bu sene Cerrahpaşa'ya da İngilizce bölüm açılmış. Ankara Türkçe mi Cerrahpaşa İngilizce mi daha mantıklıdır acaba ? Türkçe olarak baktığımızda ise Uludağ'a Cerrahpaşa'dan daha iyi diyorlar. Sınava bir girelim de inşallah bunlara sonra kafa yorarız.
Uygulama yapabilecek hasta görebileceğiniz yerlerde eğitim almak daha mantıklı. Cerrahpaşaya yılda kaç tane sığır kaç tane at gelebilir bilemiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı