6 ayda sözelden derece yapılır mı?

Doğru biliyorsunuz. 37 net TYT ve 45 net AYT'ye Sözelde ilk 100.000'e girme imkanınız var.
Sayısalım çok kötü açıkçası, Fen'de yapmayı planlamıyorum. Sadece sözel derslere ekstra çalışıp ekstra sonuçlar çıkarmaya çalışacağım. Bilmediğim şeyler için temelden öğrenmeye başlarsam çok zaman kaybedeceğim ve zaten iyi olduğum derslerde gelişemeyeceğim yeterince.

Çok teşekkür ederim. Sözel dersler için hangi denemeleri almalıyım sence?
Seneye fen kısmı zor olacak diyorlar ama kolay konulara baksam mı diye düşünüyordum.
Bakacağım bu önerinle. Diğer sorum edebiyatta Kadir Gümüş mü daha iyi anlatıyor yoksa Rüştü Hoca mı?

AYT'de de Sosyal-1 ve Sosyal-2 derslerine çalışırsanız AYT'nizin 45 netten daha iyi geleceğini düşünüyorum. TYT'de 37 net yapmak için Fen Bilimleri çözmenize gerek yok, o konuda içinizi ferah tutun. TYT Türkçe ve TYT Sosyal çalışmalarınız size 37'den fazla net getirebilir. TYT Matematikte de 1-2 net yapabilirsiniz ama bu da zorunlu değil.
Dediğiniz gibi çalışırsanız Sözel AYT'de 55'ten fazla net yapma şansınız var.

Rica ederim.
Ben sınava az bir süre kala TYT Fen Bilimleri denemeleri çözüp denemelerin çözüm videolarını izleyip yaptığım doğruların nereden geldiğini ve yaptığım yanlış soruları anlamıştım.
AYT Sosyal-1 için 3D Yayınları denemelerini, AYT Sosyal-2 için de ÇAP denemelerini kullandım diye hatırlıyorum. Bunların ikisi bir araya gelince AYT Sözeli oluşturuyor. Hız ve Renk Yayınlarından AYT Tarih-1 ve AYT Türk Dili ve Edebiyatı denemelerini almıştım. AYT Tarih-1 denemesini pek çözemediğim için sınavda 3,75 net geldi yani bu deneme iyi çözülürse AYT Tarih-1'den 5 veya 6,25 net yapılabilir ama AYT Türk Dili ve Edebiyatı denemelerini daha çok çözdüğüm için benim için faydalı olmuştu.
Sözel için bu kaynakları kullandım.
Bir de TYT Sosyal için 1 adet 6'lı TYT Sosyal denemesi (Marka Yayınları diye hatırlıyorum) çözmüştüm.

Ben Kadir Gümüş Hocanın videolarını izlemiştim ve gayet iyi anlattı. Video serisinin tamamını izleyemediğim halde çözdüğüm denemelerin de katkısıyla AYT Türk Dili ve Edebiyatında 19,25 net yaptım ama Rüştü Hoca'nın video serisi daha kısa sürede bitirilebiliyor deniliyor.

Son düzenleme:
Hocam peki mesela ben 60 bine girdim fakat istediğim bölümün istediğim Üniversite'si 50 binle alıyor, hiç girme imkanım yok mu o Üniversiteye yoksa istisnalar oluyor mu?

Hocam peki mesela ben 60.000'e girdim fakat istediğim üniversitedeki istediğim bölüm 50.000 ile alıyor. Hiç girme imkanım yok mu o üniversiteye yoksa istisnalar oluyor mu?
Bazen istisnalar olabiliyor. Özellikle vakıf üniversitelerindeki tam burslu bölümlerin taban sıralaması geçen yıla göre fazla yükselebiliyor veya fazla düşebiliyor.

Çok teşekkür ederim. Tarih bölümü istiyorum. İyi bir üniversite için TYT'de 5-8 net civarı matematik şart mıdır sizce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…