6 bin TL 27" monitör önerisi

4Batuhan

Hectopat
Daha fazla  
27 inch Max 6 k fiyata kadar renkleri güzel monitör arıyorum arkadaşlar. Direkt sipariş vereceğim 😊
FPS oyunu oynamıyorum. Daha çok mmporg veya arpg severim ek olaral dizi-film çok izlerim. Seyir ve oyum zevkimi minimum standart ölçüde karşışayacak tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dell-s2722dgm
Şahsen 1 gün boyu kullandım. Standı, renkleri vs. çok başarılıydı. Ghosting hiç yok denemez ancak monitör ayarından hallediliyor. Farkına varılmayacak kadar azalıyor. Arkadaşın attığı da bir hayli güzelmiş. Curve olsun ve monitör standı hareket etsin istersen tercih edebilirsin. VA ve IPS paneli karşılaştırmak ne kadar mantıklı bilmiyorum ancak kontrast olarak Dell daha iyi olsa da Viewsonic 10 (8 bit+FRC) bit, Dell 8 (6 bit+FRC). İkisi de güzel monitörler.

Ips panel olması çok güzel, alacağım monitorü min 3 sene kullanacağım diye alıyorum ve açıkçası çokta teknik komuşara hakim değilim.
kronik vs sorunları var mı acaba?
@PiyazBey ve @584297 siz olsanız ne tercih edersiniz vievsonic mi olurdu yoksa?

IPS siyahları gerçek siyah olarak gösteriyor. Rekabetçi oyunlar da oynadığım için benim için tercih VA panel olurdu. Siyahlardaki düşmanlar gerçekten görmek bir hayli zorlaşıyor. Ayrıca ekran karşısında 27 inç tercihimi curveden yana kullanırdım. Ekran büyük ve curve ekran bana daha içinde ve kapsanmış hissettiriyor. Yükseklik ayarı gene benim için önemli. Benim tercihim Dell olurdu. Ancak siz renkler daha iyi olsun ve curve sevmiyorum diyorsanız ViewSonic de bir hayli başarılı gözüküyor. İki monitör de sizi üzmez. Renkler ikisinde de üzmez ancak IPS panel daha başarılıdır. Kendi isteklerinize göre tercih yapabilirsiniz.
Dell curve avantajı var ve standı iyi.
ViewSonic daha iyi renklere sahip.
144 Hz ve 165 Hz farkına varmazsınız.

Son düzenleme:
Viewsonic te aşağı eğim veremiyor muyuz? Biraz alçakta oturuş pozisyonum da curve illamşart değil benim için
Olduğu pozisyonda eğim verebilirsiniz ancak yüksekliğini ayarlayamazsınız. 27 inç alçakta oturuyorsanız yüksekte kalabilir. Sağlıklı bakış açısı monitörün tepe noktasının göz hizanızda olmasıdır. İleride rahatsız ederse isterseniz monitör kolu alabilirsiniz. 300 400 TL'ye mevcut.

Biz 1440p ekran önerdik ancak sizin sisteminiz nedir? 1440p oyunlarda sıkıntı çıkarabilir.

Ekran kartım rx580 4gb OC buarada belirtmemişim
Yeni nesil AAA oyunları oynamıyorsanız idare eder ancak 1440p için düşük kalacaktır. VRAM yeni nesil oyunlarda yetersiz kalacağından takılmalar olacaktır. Sisteminizin diğer bileşenleri de orta-başlangıç seviyesi ise 1440p önermem.

Oyunları 2K oynamayacağımdır, film ve dizilerse işime yarar. Peki Ips başka öneriniz var mıdır?
Yeni nesil AAA oyunları oynamıyorsanız idare eder ancak 1440p için düşük kalacaktır. VRAM yeni nesil oyunlarda yetersiz kalacağından takılmalar olacaktır. Sisteminizin diğer bileşenleri de orta-başlangıç seviyesi ise 1440p önermem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı