6 bin TL'ye hangi monitör alınmalı?

Bütçe
6000
2K monitör dışında aynı ürünleri önermeyi düşünüyordum bende, ktc ilk defa duysamda, FPS oyunları oynanacak ise bence R25F-30 alınmalı, hikayeli oyunlar için ise AOC veya ktc.

FPS için VA alınmaz. En yavaş panel türü VA'dır. E sporcuların hiç VA kullandığını gördün mü?

Dakika 11:30'dan itibaren izleyin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

E sporcuların bütçesi olmadığı ve en iyi ekipmanlarla donatıldığı için pek bir şey demek istemiyorum, ve hocam herhangi bir şekilde VA paneli övmüyorum, FPS oyunları için Hz ve MS önemli olduğu için R25F-30 modelini önerdim.

Örneklemek için söylemiştim. VA panelde Black smearing denen bir olay var (VA ghosting) hareket halinde siyah iz sorunu oluşuyor, bunun sebebi gecikme olarak kötü olmaları. R25F-30 da Black smering olarak çok iyi bir model değil. Onu önerme sebebim başka. Gecikmesi de iyi bir monitör değil zaten. Ortalama VA monitörlerden hızlı olsa da FPS için pek mantıklı değil. Arada takılmalık girenler için sorun olmaz bu arada. Gecikme ve Black smearing'ten dolayı hareket performansı iyi değil. Gecikmeden ötürü hareket halinde bulanıklıkta var. O yüzden 180Hz IPS modeller daha mantıklı kalıyor. Eğer 25m2N3200W olsaydı biraz daha iyi gecikme ve hareket performansından ötürü onu önerirdim.

R25F-30 gördüğün gibi FPS için yeterli olsa da 180Hz IPS monitörler daha mantıklı.

Dediğim gibi eğer daha iyi olsaydı 240Hz olduğu için bende önerirdim.

4.5k bandına satılan 180Hz IPS panel R24e ufo testi:

Peki siz neden önermiştiniz R25F-30 modelini? Ve teşekkürler.

Peki siz neden önermiştiniz R25F-30 modelini? Ve teşekkürler.

Fiyatına göre renk gamutu, kontrast, parlaklık, siyah seviyesi, ergonomi, tazeleme hızı, hoparlör vb artıları var. Tek eksisi hızlı olmaması. Ama ortalama VA panellerden hızlı, OverDrive level 3 yaparsan Black smearing büyük oranda sorun azalıyor. Yine de biraz Black smearing mevcut. Ama olur dersen üstte yazdıklarımı kazanıyorsun. Getirisi fazla yani. Kullanan çoğu kişinin bu durumdan şikayetçi olmadığını gördüm. Çoğunluk level 3 yapınca ben bir şey göremiyorum diyor. İnsanların Yeteri kadar bilgisi mi yok veya gözleri mi hassas değil bilmiyorum. Çoğunluk rahatsız olmadığından ve artıları fazla olan bir monitör olduğu için öneriyorum bende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…