6 bin TL'ye monitör önerisi

G5 alınmaz.

2K VA panel önerisi güzel fakat 4060 Ti sistem alacağım. Elbet 2K'da oynadığım oyunlar olur ama çoğunlukla 1080p kullanırım sanırım. IPS panel olmasında ki ısrarım ise daha önce hic IPS panel kullanmamış olmamda. Yani kullandım fakat benim değildi. Şu an TN panel kullanıcısı olarak siyahları siyah görememek ve monitöre tam ortadan bakma zorunluluğu beni yordu. IPS'e geçip renkleri olduğu gibi ve kaliteli görmek istiyorum aslında. Attığınız monitörleri inceliyorum. Şimdiden fikirlerim oluşmaya başladı, teşekkür ederim herkese.

Dostum o sisteme 1080p yazık olur ne kadar da FPS oynasanda ben 2K taraftarıyım ileriyi dönüklük açısından. Mesela 1.5 sene önce Gigabyte Q27gc aldım yanlış hatırlamıyorsam 3500 ₺ civarı şu an piyasada bu monitör yok ben memnunum. Süreklide CS:GO, Valorant, Apex Legends oynuyorum. Şu an bu monitörü satıp 2K IPS arıyorum yine 2K alacağım bence sende 2K olanlara bak.

VA vs IPS arasında dağlar kadar fark yok bence inceleme videolarını izle.

Maalesef var, VA panelde siyahlar simsiyah iken çoğu IPS panelde gri olur mesela. VA panelde ghosting yoğun karşılanan bir sorun iken çoğu IPS panelde öyle değil. Renkler mesela VA panelde genellikle daha canlı olduğu için ve siyahlar tam siyah olduğu için film/dizi izleme gibi işler için VA öneririm ben örneğin.

Her panel farklı çoğunluğa hitap eder ayrıca.

Arkadaşın hangi oyunları oynadığını bilmiyoruz. Kendisi seçimini yapar VA ya da IPS panel olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…