6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıfı tekrar mı edecek?

ahmet0900

Centipat
Daha fazla  
Alt sınıflar da dahil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar da sınıf tekrar edecek doğru mu? Doğruysa şimdi orta okulda 4 başarısız dersim olsa lisede de 3 tane olsa kalıyor muyum? Yoksa ortaokulda 6 hak lisede 6 hak mı?

Ortaokulu bilmiyorum fakat lisede 4 dersten kaldığında sınıf tekrarı 3 dersten kalınca da sorunlu geçiyorsun sorunlu geçince de seneye o dersten ekstra sınav oluyorsun.

İlköğretim-ortaöğretim ve lise farklıdır. Biri diğerini bağlamaz. Siz 9. sınıfsanız veya 9. sınıfa geçecekseniz sadece 9. sınıf ve ilerisinde bu kurala uyacaksınız, kuralda sizin toplam 6 dersten kalma hakkınız şeklinde değil. Aynı anda 6 dersten kalma şeklinde işliyor. Yani sallıyorum 9. sınıfta 3 dersten kaldınız, 10. sınıfta o 3 dersin sınavına tekrar girdiniz ve yine başaramadınız üstüne 10. sınıftan da 3 dersten kaldınız, eğer 11. sınıfta bu 6 dersi vermeyip üstüne bir dersten daha kalıp yazın hiçbirisini veremezseniz. Yani toplamda aynı anda 7 dersten kalmışsanız o zaman sınıfta kalırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…