6 GB RAM 1.70 GB kullanılabilir sorunu

mehjmett

Centipat
Arkadaşlar bilgisayarım dizüstü laptop son zamanlarda bu sorunla karşılaşıyorum. 6 GB RAM'i olan bilgisayarımda 1,70 GB kullanılabilir miktar diyor. Yardımcı olur musunuz?
  • İşlemci: AMD A8-4500M APU with Radeon HD Graphics 1.90GHz
  • RAM: 6 GB
  • Ekran kartı: AMD Radeon HD 7640G + 8500M Dual Graphics
  • 250GB HDD
  • Windows 8.1

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartları paylaşımlı ise onlar için ayırmış olabilir. Bi sıfır temiz w10 kurmakta fayda var .Yine olmazsa eğer paylaşımı kapatmak lazım nerden tam bilmiyorum.

Görev yöneticisindeki "kullanılabilir" bölümünü 1.7 GB olarak görüyorsanız orası, boş RAM miktarını gösteriyor. Gerçi Windows 8.1 de görev yöneticisinde bunu gösteriyor muydu, emin değilim.

Ekran kartları paylaşımlı ise onlar için ayırmış olabilir. Bi sıfır temiz w10 kurmakta fayda var .Yine olmazsa eğer paylaşımı kapatmak lazım nerden tam bilmiyorum.

windows 10 vardı sistemde ve aşırı ağır çalıştığı için windows 8.1e formatlamak zorunda kaldım ve 250gb bir hdd ye sahip olduğum için win10 kullanma taraftarı değilim :/
Nereden bakarak söylüyorsun? Bilgisayarım özelliklere tıklayıp fotoğraf atar mısın?

Daha önceden böyle bir sorunum yoktu şu 1 2 haftadır bu şekilde ve bu resmi alırken farkettim 5gb görünen ekran kartım şuan 2925mb gözüküyor

Adsız2.png
Adsız1.png

Dosya Ekleri

• Adsız2.png
    Adsız2.png
    226,7 KB · Görüntüleme: 41
  • Adsız1.png
    Adsız1.png
    255,4 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı