6 GB RAM'i 8 GB yapmak performansı arttırır mı?

Megaloman

Kilopat
Daha fazla  
Laptopumda 6 GB RAM bulunmakta. 2 slot var ve 32 GB'a kadar destekliyor. Ben 2 GB olanı çıkarıp yerine 4 GB takmak istiyorum yani 4+4 yapmayı oyunlarda ve PC'de performans artışı yaşanır mı? PC'yi açar açmaz zaten %26'sı kullanıma giriyor. BF1 falan oynuyorum. Sistem şöyle: GT740M, i73632QM, 2.20 GHz up top 3.20 GHz. Aynı sistemle Youtube'da çok rahat oynuyor test yapan kişiler sadece aradaki fark onların işlemcisi i5 4. nesil ve 8 GB RAM'leri var. Afterburner'dan bakıyorum RAM kullanımı 5500 MB'lara geliyor ve feci şekilde donuyor arttırırsam geçer mi? Lütfen sadece oyun bazında değil PC açılış programlardaki hız render gibi şeylere de etkisi olur mu? Ona da değinirseniz sevinirim.

İşlemcin ve/veya GPU ısınıyor da olabilir. SSD'n yoksa HDD'i de HDtune ile error ve health için tara. Önce onları kontrol et, sonra istersen arttır ama yapacağın artış çok fark yaratmayacaktır, PC açılışında fark görmezsin zaten 6GB olduğu için. RAM kullanan her işlemde haliyle iyileşme olur.

Kingston 4GB 1333MHz DDR3 CL9 Notebook Ram Bunu almayı düşünüyorum bu civarlarda daha iyisi var mıdır fiyat olarak.

Aslında ana sorum şu bf1 deki o arada takılma sorununu çözer mi çünkü bf1 min. sistem gereksinimlerinde ram 8gb ve dediğim gibi oyun rahat açılıyor 40-45 fps arası min 35 oynuyorum ama gel gör ki ram kullanımı 5 i geçince ani fps düşüşleri yaşıyorum açılışta zaten pc 1.9gb civarı ram kullanıyor.

Darboğaz denilen olayı ram yüzünden yaşamadığın sürece böyle bir yükseltmeye ihtiyacın yok. Hatta alacağın ram'in frekansı diğer ram ile uyumsuz olursa performans kaybı yaşayabilirsin.
İki gün önce bozulan laptobun 4 gb'lık ram modülünü babamın 6 gb'lık laptobunda ki 2 gb'ın yerine taktım. Frekanslar uyuyor. Herhangi bir hızlanma yaşamadım. Yoğun dosya arşivleme işlemi hariç. Onda da darboğazdan kurtulduğum için hızlandı diyebilirim.

Tüm herşeyi mhz si ddr modeli cl modeli aynı oyunda performansım artar mı çünkü 5500mb a dayanıyor sistem boşta zaten 1.5gb yiyor yani toplam 7gb ama bende 6 gb var :/

Tüm herşeyi mhz si ddr modeli cl modeli aynı oyunda performansım artar mı çünkü 5500mb a dayanıyor sistem boşta zaten 1.5gb yiyor yani toplam 7gb ama bende 6 gb var :/
Darboğazdan kurtulmuş olursun. Ki bu da performans artışı demektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…