Arkadas gidip gta v tarzi oyunlar oynayacaksa 6GB yeter. Ama diyor ki guncel oyunlar. 4070 im bile BG3 e yetiyor daha. ki BG 3 o kadar guncel oyun degil 21 lerde gelistirilmeye baslandi. Yani bundan 1 yil sonra bile 6 nin ucu ucuna yetecegi/ yetemeyecegi AAA guncel oyunlar olacak.
Hocam adamlar 4060 Ti 8 gb alınmaz vram yetmez diyip 16 GB 4060 Ti öneriyorlar. Gerçekten laf anlamıyorlar. Kartın gücü belli zaten. Fazla vram koysa ne olacak. Her konunun altına gelip "8Gb yetmez" diyip gidiyorlar.
Canım benim. 4050 güçlü değil ki. Zaten her oyunu Ultra oynayamayacak. Ayar kısıcak. Ayar kıstıdığı için de VRAM kullanımı azalacak.
Hocam adamlar 4060 Ti 8 GB alınmaz VRAM yetmez deyip 16 GB 4060 Ti öneriyorlar. Gerçekten laf anlamıyorlar. Kartın gücü belli zaten. Fazla VRAM koysa ne olacak. Her konunun altına gelip "8 GB yetmez" deyip gidiyorlar.
İşlerine geldikçe gerçekleri o kadar büküyorlar ki insan çıldırıyor bazen. Kaç aydır 3060 Ti'ın VRAM'ının yetmeyeceği propagandasını yapıyor her bir tarafta. Sırf kendi aldıkları kartın en iyisi olduğunu herkes kabullensin, NVIDIA alanlar kendini kötü hissetsin AMD alanlar ise kendilerini teknoloji gurusu hissetsin diye hırsla propaganda yapıyorlar resmen.
İşlerine geldikçe gerçekleri o kadar büküyorlar ki insan çıldırıyor bazen. Kaç aydır 3060 Ti'ın VRAM'ının yetmeyeceği propagandasını yapıyor her bir tarafta. Sırf kendi aldıkları kartın en iyisi olduğunu herkes kabullensin, NVIDIA alanlar kendini kötü hissetsin AMD alanlar ise kendilerini teknoloji gurusu hissetsin diye hırsla propaganda yapıyorlar resmen.
Guclu degil guclu degil. Ben de biliyorum 4050 nin gucsuz bir kart oldugunu. Teknolojisi olmasa çöp kart zaten. 3xxx serisi bile tercih edilebilirdi mi 3070Ti yer yer 4070 i yakalıyor geçebiliyor da. Gunumuzde bile yuksek ayarlarda 8 ucu ucuna ise bundan 1 2 yil sonrasini nasil rahat rahat "yeter "diyorsunuz anlamiyorum.
Vallaha AMD alanlara göre öyle yapmalısın. Neredeyse buzdolabı kadar enerji tüketen ne kadar olduğunu kabul etmeseler de hala WattMan hatası veren, yazılımsal desteği 0 olan yazılımsal destek sundukları oyunlarda ise etik dışı anlaşmalarla NVIDIA'nın yazılımsal destek vermesini engelleyen bir firmanın ürünlerini almadığınız için pişmanlık duymalıymışsınız bana öyle diyorlar. Hatta neden 12 gb olan kart aldın ki bak AMD'nin 24 cigolayt remli ekran kartları var.
Vallaha AMD alanlara göre öyle yapmalısın. Neredeyse buzdolabı kadar enerji tüketen ne kadar olduğunu kabul etmeseler de hala WattMan hatası veren, yazılımsal desteği 0 olan yazılımsal destek sundukları oyunlarda ise etik dışı anlaşmalarla NVIDIA'nın yazılımsal destek vermesini engelleyen bir firmanın ürünlerini almadığınız için pişmanlık duymalıymışsınız bana öyle diyorlar. Hatta neden 12 gb olan kart aldın ki bak AMD'nin 24 cigolayt remli ekran kartları var.
islemcide AMD severim de grafikte Nvidia ya. Tabi ki seriden seriye değişiyor ama. Amd yazilimsal olarak sikintiliydi cogu zaman. Ki zamaninda markalarin Amd ye yaptigi propogandalari da unutmayalim.
6000 7000 serisinde ben fazla sorun yaşayan duymadım. O sadece nvidia fanboylarının arasında yayılan veya AMD hater'ları arasında yayılan bir iddia şuanda. Nereden duydularsa ısrarla AMD alınmaz diye savunuyorlar. AMD ekran kartı kullanan bal gibi de kullanıyor. Yüksek güç harcamasını geçtim tabi orasını yalanlayamam. @NorinRadd RX 5600XT kullanıyor. 5000 serisinde hala ne kadar çok yazılım sıkıntısı duysam da adam yaşamamış.