6 gün çift bölge split programı zorluyor

Yer
İstanbul
Pazartesi göğüs-önkol + karın.
Salı sırt-triceps + 10dk kardiyo.
Çarşamba omuz-bacak
Perşembe, cuma, cumartesi aynısı pazar off.

Bu şekilde çalışınca göğüs-önkol ertesi günü sırt çalışmamı etkiler mi veya tam dinlemeden yine yardımcı kas olarak da olsa çalışması sıkıntı olur mu?

Yeteri proteini alıyorum clean bulktayım ancak emin olamadım eğer sıkıntılıysa tricepsle, önkol yerlerini değiştireceğim tek sorun sırt sonrası ön kol çalışmak çok yoruyor istediğim verimi alamıyorum. Göğüs sonrası 10kg hammer curl yapıyorsam sırt sonrası 7.5kg bile zorluyor güç kalmıyor, bırakıp gidesim geliyor. Göğüs ertesi gün omuz yapsam bu sefer de omuz göğüstede devreye giriyor bu konuda bilginiz var mı?

PPL mantıklı olabilir ancak onu 4-5 ay sonra güray aydının programla yapmayı düşünüyorum.

@cinar_yasarrr sizinde program çift splitti sanırım

Son düzenleme:
Bence 6 gün natural birine göre fazla, çarşamba omuz girdikten sonra perşembe göğüs giriyorsun bu net olarak senin itiş gücünü kısıtlar. 5 güne düşürmeni öneririm.

Ayrıca omuzdan sonraki gün veya tam tersi göğüsten sonra ki gün omuz girmek verimsiz olacaktır. Incline açılarda da ön omuz fazlasıyla çalışıyor, dinlenmesine izin vermeden sonraki gün tekrar çalıştırmış oluyorsun. Hem gücün düşüyor hem dinlendiremiyorsun.

Bence 6 gün natural birine göre fazla, çarşamba omuz girdikten sonra perşembe göğüs giriyorsun bu net olarak senin itiş gücünü kısıtlar. 5 güne düşürmeni öneririm.

Ayrıca omuzdan sonraki gün veya tam tersi göğüsten sonra ki gün omuz girmek verimsiz olacaktır. Incline açılarda da ön omuz fazlasıyla çalışıyor, dinlenmesine izin vermeden sonraki gün tekrar çalıştırmış oluyorsun. Hem gücün düşüyor hem dinlendiremiyorsun.
Haklısınız 5 gün yapsam nasıl yapabilirim hocam ?

Bu hale gelmesimin nedeni geçen gün hastaydım çrş sırt çalıştım :(

Pzt: göğüs- önkol
Salı; sırt-arka kol
Çrş: omuz bacak
Prş; off
Cuma; göğüs-önkol
Cmt; sırt-arka kol
Pazar: off
Böyle yapıncada omuz bacak haftada 1 kere yapmış oluyorum ek olarak önkol antrenman ertesi günü sırtta verim düşermi onu nasıl hallederim ? Göğüs Önkol yerine arka kol yaparakmı

Triceps ve biceps yeri değiştirmenizi öneririm, birbirine birleşik yerler çalışmasın aynı gün.

Dinlenme pazar yerine perşembeye alın. Omuz kası çoğu kas grubunda yardımcı kastır. Bu sebeple çalıştıktan hemen sonraki gün yardımcı çalışacak ve dinlenemeyecek.

Triceps ve biceps yeri değiştirmenizi öneririm, birbirine birleşik yerler çalışmasın aynı gün.

Dinlenme pazar yerine perşembeye alın. Omuz kası çoğu kas grubunda yardımcı kastır. Bu sebeple çalıştıktan hemen sonraki gün yardımcı çalışacak ve dinlenemeyecek.
Sırt önkolda sıkıntı şu sırtı bitiriyorum güzel ancak önkolda güç kalmıyor tükeniyorum, normalde göğüs önkoldaki ağırlıkları yakalayamıyorum. Yani 10kg yerine 7.5kg bile ağır geliyor bu canımı sıkıyor aslında 10kg hammer curl basabilirim.

O zaman bir sırt hareketi yapın bir ön kol hareketi o zaman ön kolda gücü kullanabiliyorsunuz.
Hiç düşünmemiştim yani 5 sırt 3 önkol varsa bunları yayın diyorsunuz o zamanda bir tık verimsiz olmazmı ?

Veya sırt bitirincr önkol yapayım tek korkum ağırlıklar yorgunluktan düştüğü için hep 7.5-10kg dambıllarla kol çalışmak.

Hiç düşünmemiştim yani 5 sırt 3 önkol varsa bunları yayın diyorsunuz o zamanda bir tık verimsiz olmazmı ?

Veya sırt bitirince ön kol yapayım tek korkum ağırlıklar yorgunluktan düştüğü için hep 7.5-10kg dambıllarla kol çalışmak.
Temel sırt hareketi dışında öyle yapıyorum (Örnek: Barfiks, T Bar Row.).

Temel sırt hareketi dışında öyle yapıyorum (Örnek: Barfiks, T Bar Row.).
Bende barfiks arından 4 sırt hareketi + 3 önkol

bugün sırt önkol girsem sıkıntı olurmu en azından şu 2 gün böyle bitsin umarım overtrain olmam.

Bazı kaynaklar biceps 24 saat dinlenmeden sırta girilirse çalıştığı için gelişemiyor diyor kimiside bişey olmaz diyor bi sormak istedim.

Böyle yapıncada omuz bacak haftada 1 kere yapmış oluyorum ek olarak önkol antrenman ertesi günü sırtta verim düşermi onu nasıl hallederim ? Göğüs Önkol yerine arka kol yaparakmı
Rastgele bir günde araya 3 set lateral raise katabilirsin ben öyle yapıyorum. Onun dışında omuzu bir kez çalışmam yetiyor gereğinden fazla büyüyor.

3 set Seated Dumbell Shoulder Press (tam dik açıda olmasın sakatlığa davetiye)
1 set max kilo 9-10 tekrar tükeniş Smith Machine Shoulder Press
4 set Lateral Raise
3 set Facepull

Benim omuz programım böyle :)

Ek olarak bence bacağı sağlam yapıyorsan 1 kez yeterli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı