6 günlük antrenman programı nasıl olmuş?

İstediğiniz programı yapın, istediğiniz hareketi yapın setlerin hakkını vermezseniz gelişemezsiniz. Tükenişe yakın veya tükenişte çalışmak, ağır kilo çalışmak her zaman gerekli, uykunuza ve beslenmenize de dikkat edin.

Bu tamamen örnek bir program size referans olsun, uygularsanız da sonuç alacaksınız, uygulamak size kalmış.

Triceps Dumbell Overhead Extension yerine Cable ile Overhead Extension öneririm. (Form atabilirim.)

Seated Cable Row hareketinde de Latissimus Dorsi kasınızı hedef alacak şekilde form yapın, YouTube'de izleyebilirsiniz.

Machine Row'u kesinlikle üst sırt odaklı geniş tutuş yapın ki tüm sırt bölgelerini hedef alabilelim.

Haftalık set hacminiz, ne kadarda toparlandığınızı bilmediğim için net kestiremedim dediğim gibi program kişisel olmalı referans alın lütfen, iyileşebileceğiniz düşünebileceğim bir hacim verdim hatta çok kolay geliyorsa hacim artışına da gidilebilir.

Haftadan haftaya ağırlık takibi (progressive overload)

Tükeniş veya RIR 1-2 (tükenişe yakın 1 veya 2 tekrar bırakmak) bunları her set uygulamanızı tavsiye ederim.

Çalışabileceğiniz en ağır kilo.

Karbonhidrat ve Protein tüketimi.

Ve tamamen bonus öneridir, 3-4 hafta sonra programa adapte olursanız ve beğenirseniz günlük 5 gram kreatine başlayın, tabii bu tamamen size kalmış böbrek rahatsızlığınız vs. olmasın, doktora da danışabilirsiniz.

Elektrolit kaybı yaşamamak için tuz ve su tüketimine dikkat edin. Günlük 4 gram tuz 3-4 Lt su tavsiye edilebilir.

Triceps Dumbell Overhead Extension yerine Cable ile Overhead Extension öneririm. (Form atabilirim.)
Bu tavsiye icin tesekkür ederim, en sevmediğim hareketlerden birisi oydu, kası çok çalıştırıyormuş gibi de hissetmiyordum, programda var diye yapiyordum sadece.
Bu arada, Halat ile Pushdown ile T denilen aletle çalışmak arasında bir fark var mı?
Verdiğiniz programı beğendim, göğüs ve sırt 10-12 set arasında. Az değil mi?

Bu tavsiye icin tesekkür ederim, en sevmediğim hareketlerden birisi oydu, kası çok çalıştırıyormuş gibi de hissetmiyordum, programda var diye yapiyordum sadece.
Cable ile overhead extension kesinlikle daha iyi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu arada, Halat ile Pushdown ile T denilen aletle çalışmak arasında bir fark var mı?
Var, ileri seviyeye geldiğiniz zaman cuff ile single arm çalışabilirsiniz daha optimaldir. Sizin dediğinize cevap vereyim, halatı tavsiye etmem, düz bar tavsiye ediyorum ben genellikle. Pushdown'da ağırlık arttıkça stabillikte zorluk yaşayabilirsiniz, halatta bu daha fazla oluyor, düz bar tercih edilebilir, ileri seviyede de single arm ile cuff takarak yapılabilir.

Bunu dediğim gibi ileri seviyede artık iki kolunuza ağırlık yetmediğinde önerebilirim ancak yetiyor olsa bile deneyebilirsiniz, en iyi pushdown varyasyonudur. Size kalmış sadece ekstra öneri:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Verdiğiniz programı beğendim, göğüs ve sırt 10-12 set arasında. Az değil mi?
Az değil hipertrofi uyarısı için yeterli ama dediğim gibi program kişiseldir, iyi iyileştiğinizi düşünüyorsanız 15e çıkarmanızı tavsiye edebilirim. Örneğin üst vücut günlerinde oynama yapabilirsiniz veyahut Push gününe bir üst göğüs hareketi daha ekleyebilirsiniz ancak 15-16'yı geçmenizi tavsiye etmem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…