6 MB okuma hızı olan HDD ölmüş mü?

Dart_Maul

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, harddiskimi kullanmaya devam ederken saçmalamaya başladı. İlk zamanlarda açtığım programları ya çok geç açıyor ya da kapatıyor idi. Gün geçtikçe bazı programları açmaz oldu, oyunlardan falan atmaya başladı. Windows'u korsan yüklediğim içindir diye düşündüm (CMD ile). Format atacaktım bugün belki sorun çözülür ümidi ile fakat Crystal Disk Mark'tan test yaptığım zaman 6 MB okuma 4 MB yazma hızı olduğunu gözlemledim. 1 gün öncesinde de bad sector test yaptım o programda HDD sağlam çıktı ve sıcaklıkları da 34 dereceyi görmüyor bile, sizce harddiskimin ömrü mü doldu?
Çok pardon belirtmeyi unutmuşum, Windows'umu SSD'ye kurdum harddiski oyunlarım için kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam o HDD kullanılmaz artık ne yazık ki, Üst bir modele geçin. Çok zor durumdaysanız idare etmelik kullanılır tabii.

Durumu güncellemek istiyorum, HDD'yi farklı bir amaç için çıkar tak yaptım sonra yazma hızları normale döndü. Tekrardan bozulur mu? Çözüm öneriniz ne, yoksa normal bir hata falan mıydı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı