Yeni aldığım 500W Power Supply'da 8 pin, 6+2 pin veya 4+4 pin yok acaba GTX 1060'ı 6 pin ile çalıştırırsam sıkıntı çıkarır mı? Çıkarırsa ne önerirsiniz.
6 pin to 8 pin dönüştürücüler çok sağlıksız. 2x molex to 8 pin en iyi tercih. Ayrıca GTX 1060'ı 6 pin ile çalıştırırsanız sıkıntı olmaz. Normalde 4 pin ile gelmesi gereken kartın diğer 4 pini overclock için ayrılmış. 6 pini takarsanız sadece belirli overclock limitlerine takılırsınız.
6 pin to 8 pin dönüştürücüler çok sağlıksız. 2x molex to 8 pin en iyi tercih. Ayrıca GTX 1060'ı 6 pin ile çalıştırırsanız sıkıntı olmaz. Normalde 4 pin ile gelmesi gereken kartın diğer 4 pini overclock için ayrılmış. 6 pini takarsanız sadece belirli overclock limitlerine takılırsınız.
Kartı tavsiye edilen ve olması gerekenin dışındaki şartlarda çalıştırmak çok sağlıklı olmayabilir. En yakın bilgisayarcıya gidip 3-5 TL karşılığında alabileceğiniz bir Molex dönüştürücü kablo için bu tarz riskler almaya gerek yok.
Kartı tavsiye edilen ve olması gerekenin dışındaki şartlarda çalıştırmak çok sağlıklı olmayabilir. En yakın bilgisayarcıya gidip 3-5 TL karşılığında alabileceğiniz bir Molex dönüştürücü kablo için bu tarz riskler almaya gerek yok.
Herhangi bir risk kesinlikle söz konusu değil. Kartın tam yükte tükettiği güç 120 watt. Ve 4 pin güç konnektörü bu gücü fazlasıyla sağlıyor. Geriye kalan 4 pin ise overclock için ayrılmış pindir. 6 pin ile belirli düzeyde overclock bile yapılmakta. Zaten overclock yapılmadan 6 pin ile kart tam yükte problemsiz şekilde kullanılabilir. Yetersiz güç açısından herhangi bir problem olamayacağı için kesinlikle herhangi bir risk söz konusu olamaz.
Kartın referans tasarımı 6 pin ile geliyor. Ben uyarımı yapayım. Bu tarz konularda macera aranmaması taraftarıyım. Dediğinize katılmıyorum şeklinde de anlamayın. Ama 3 liralık bir parça eksik diye böyle kullanılması gereksiz. Ayrıca bu kartlarda GPU Boost 3.0 teknolojisi var. Kart kendi kendine 1.9 GHZ'lere çıkıyor. Kart yeterli gücü bulamadığı zaman emsallerinden daha yavaş çalışacak ve düşük performans gösterecek.
Kartın referans tasarımı 6 pin ile geliyor. Ben uyarımı yapayım. Bu tarz konularda macera aranmaması taraftarıyım. Dediğinize katılmıyorum şeklinde de anlamayın. Ama 3 liralık bir parça eksik diye böyle kullanılması gereksiz. Ayrıca bu kartlarda GPU Boost 3.0 teknolojisi var. Kart kendi kendine 1.9 GHZ'lere çıkıyor. Kart yeterli gücü bulamadığı zaman emsallerinden daha yavaş çalışacak ve düşük performans gösterecek.
Referans kartta 120 watt TDP değerine sahip. Kalan 2 pin referans tasarıma sahip olduğu için overclocka ayrılmış. Özel tasarımlar daha fazla overclock gücüne ve daha gelişmiş termal tasarıma sahip olduğu için 8 pin ile geliyor. Ayrıca 120 watt TDP değeri GPU Boost ile beraber hesaplanan en yüksek güç tüketim katsayısıdır. Elbette 8 pin ile kullanılması daha makuldur. Arkadaş bunu farkında olmadan overclock yapabilir ve buna benzer şeyler olabilir ama ben arkadaşın sorduğu soruya istinaden bu cevapları verdim ve overclock konusunda da kendisini uyardım. 2x molex to 8 pin connector alana kadar şuanlık böyle kullanmasında hiç sakınca yok.