6 pin molex çıkarılıp 8 pin takılır mı?

GBarisciL

Hectopat
Başlık da belirttiğim gibi, 8 pin molex kullanılır mı? PSU'dan gelen 1 adet 6 pin var. Daha önce kullandığım ekran kartım 2 adet 6 pin ile çalışmaktaydı. İkinci pin molex ile çevrilmiş olarak kullanılıyordu, fakat kart ömrünü yitirdiği için yeni kart aldım. Gigabyte RX 570 model ekran kartı 8 pin ile çalışmakta ve ben bu elimdeki 6 pin yani molex ile çevrilmiş olanı çıkartıp yerine 8 pin taksam ekran kartım için bir zararı olur mu?

1568749841366.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Elindeki PSU kalite ve 12V çıkışı yüksek amper ise sıkıntı yaratmaz. Ben 480 Watt kalitesiz PSU ile denedim. Sadece 120 Watt verebildi ve oyunlarda yük altına girdiğinde PC reset atıyordu.

Elindeki PSU kalite ve 12V çıkışı yüksek amper ise sıkıntı yaratmaz. Ben 480 Watt kalitesiz PSU ile denedim. Sadece 120 Watt verebildi ve oyunlarda yük altına girdiğinde PC reset atıyordu.
Molex çevirici ile kullandım, fakat ekran kartını normal olarak kullandım sorun olmadı. Yüksek oyunlar da ise yük altında kablo eridi. Daha sonra 2. kablo aldım o kablo da eriyince PSU sıkıntılı olduğunu anladım. Yüksek oyunlara girince hem kablo erime kıvamına geldi hem reset ekran gidip reset atıyor. O yüzden şimdi PSU alacam mecbur.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı