6 pinden 8 pine dönüştürücü kullanmak

Murat SarIceeix

Decapat
Daha fazla  
  • İşlemci Ryzen 5 2600
  • RAM Corsair Vengeance 1x8 GB 3000 Mhz
  • Anakart Gigabyte AB350M DS3H V2
  • 750 GB WD HDD
  • 240 GB ADATA SU650
  • Ekran kartı MSI RX 570 ARMOR 8GB OC
  • PSU Aerocool VX-500
Sistemi bugün topladım kendim montajlıyordum taktım ettim ekran kartına geldi sıra bir baktım 6 pin var ama 8 istiyor, araştırdım biraz dönüştürücü almak lazımmış PSU yetmeyebilir falan yazılmış bilgisi olan yardımcı olabilir mi bir de dönüştürücü önerir misiniz?

• İşlemci Ryzen 5 2600
  • RAM Corsair Vengeance 1x8 GB 3000 Mhz
  • Anakart Gigabyte AB350M DS3H V2
  • 750 GB WD HDD
  • 240 GB ADATA SU650
  • Ekran kartı MSI RX 570 ARMOR 8GB OC
  • PSU Aerocool VX-500
Sistemi bugün topladım kendim montajlıyordum taktım ettim ekran kartına geldi sıra bir baktım 6 pin var ama 8 istiyor, araştırdım biraz dönüştürücü almak lazımmış PSU yetmeyebilir falan yazılmış bilgisi olan yardımcı olabilir mi bir de dönüştürücü önerir misiniz?
PSU'nun üzerindeki değerlerin yazdığı kısmın resmini atar mısın? 12V kanalından gelen max. güç nedir ona bakalım. 6 pin yerine 8 pin koymadıklarına göre bir farkı vardır. 8 pini besleyecek güçte olsaydı 6+2 yaparlardı isteyen 6 isteyen (6+2)8 kullanırdı.
369363

Eğer burada yazdığı gibi 12V tek kanal olarak MAX 450W yazıyorsa dönüştürücü kullanırsın sıkıntı olmaz.

Son düzenleme:
PSU'nun üzerindeki değerlerin yazdığı kısmın resmini atar mısın? 12V kanalından gelen max. güç nedir ona bakalım. 6 pin yerine 8 pin koymadıklarına göre bir farkı vardır. 8 pini besleyecek güçte olsaydı 6+2 yaparlardı isteyen 6 isteyen (6+2)8 kullanırdı.
Eki Görüntüle 369363
Eğer burada yazdığı gibi 12V tek kanal olarak MAX 450W yazıyorsa dönüştürücü kullanırsın sıkıntı olmaz.
aynen hocam bunun aynısı o zaman bi dönüştürücü alayım ben yarın ben. Bir de benim kasada 2 fan var 1 ini system fana taktım öteki boşta kaldı onu nasıl kullanacağım biliyor musun ?

aynen hocam bunun aynısı o zaman bi dönüştürücü alayım ben yarın ben. Bir de benim kasada 2 fan var 1 ini system fana taktım öteki boşta kaldı onu nasıl kullanacağım biliyor musun ?

Mavi fanlarla işaretlenmiş bölgelerde hybrid fan pinleri olduğu yazıyor.

Düzenleme: özür dilerim kaliteli bir fotoğrafını bulamadığım için dikkat edemedim. Bunlardan biri CPU fanıymış.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı