6. Sınıfa Gidiyorum Kaç Soru Çözmeliyim?

100-200 soru çöz diyenleri dinleme daha çok erken çalışma demiyoruz ama daha küçüksün. 2 sene var her gün 100-200 soru çözersen artık sıkılırsın 8. sınıfta çözemezsin ve LGS de 6. sınıfta bu kadar soru çözmenin pişmanlığını yaşarsın. Çünkü çıkmaz. Yine dersenki bir yerlerden başlamak isterim normal sınavlarına odaklan, LGS'ye 7. sınıf bitmeye yakın başla.

Eğlenmene bak ama sakın dersleri de sallama LGS için temel de çok önemli. İşlediğiniz konuları tekrar edip 50-100 arası soru çözsen yeter. Sakın çalışmayı abartma 8.sınıfta salarsın benim gibi. 2 buçuk ay kaldı ve ben geçen sınıflarda aşırı fazla çalıştığım için artık çalışasım gelmiyor. Kotayı doldurdum yani. Yine de 400 puan almak için çalışmaya başlayacağım.

Başlama sakın şaka mısın? Sadece sınavlardan yüksek alacak kadar sınavlara çalış yeter. Daha 6.sınıfsın yav ne bu acele

Ben olsam ödevlerimi yaparım sadece. Çünkü 5-6-7. sınıflarda gördüğümüz konuların çok küçük bir kısmı bu yıl bizim konularımız içinde var. İlla ben çalışacağım diyorsan 7. sınıfın 2. döneminde çalışmaya başlayabilirsin.

Daha çok küçüksün 6. sınıfta çalışmaya başlarsan 8.sınıfın 2.döneminde iyice sıkılır ve dersleri salarsın bu yüzden şimdiden çalışma hayatını yaşa ve eğlenmene bak. Bazı arkadaşlarda senin gibi aynı düşüncedeler onlar içinde diyeceğim tek şey azıcık abi sözü dinleyin ileride yani 8.sınıfta iyice dersleri salıp, düşük puan alıp pişman olursunuz ve yapacağınız tek şey ağlamak olur.

Aslında şu kadar ya da bu kadar soru çözmelisin demek çok doğru olmaz. Önce eksiklerini belirlersin, eksiklerin doğrultusunda çalışmanı sürdürür, ihtiyacın kadar soru çözer ve sonraki konuya geçiş yaparsın. İş tamamen kişide bitiyor kısacası.

Zaten günde 150 soru çözsen ve her soruyu 1 dkdaa çözsen 2saat 30 dk ediyor günde 24 saat var. Siz galiba iyi bir lise tutturamamışsınız.

Evet ben tutturamadım ama her gün it gibi çalışan arkadaşımda tutturamadı ayrıca her soruyu bir dakikada çözemessin lise sonlar bile 1 dakikada çözüyor ortaokuldaki çocuk 2-3 dakikada çözer hele evdeysen daha da süre artıyor ayrıca lisenin önemi yok üniversite önemli kanıt olarak abim en kolay girilebilen liseye gitti ama üniversiteyi iyi yerde okudu üniversitesi daha bitmeden onu işe aldılar makine mühendisi olarak sonrada daha yüksek teklif geldi 3 ay sonra aynı iş yerinin Meksika'daki fabrikasına gidecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…