6. sınıftan beri matematiği kötü olan birine önerileriniz nedir?

kuyruksuz00

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, bu sene 9. sınıf oldum. Okulumdan memnunum fakat matematiğim çok kötü. -6. sınıftan beri- muhtemelen 10 bile alamayacağım. Diğer derslerim iyi sayılır. Matematikte 6. sınıftan sonraki konuların hiç temeli yok. Ailem belge almamı istemiyor ama ben vicdan azabı çekiyorum. Matematiğimi nasıl düzeltebilirim?

6. sınıfın konularından çalışmaya başla.

Çalışarak. Çalışmazsan tabii ki de anlamazsın, matematik kafana vahiy olarak gelmeyecek.
Ha yok çalışıyor ama yapamıyorsanız da kapasiteniz yoktur. Zorlamaya gerek yok, eşit ağırlık seçer yoluna bakarsın. İlgi alanlarını gözen geçir. Zorlama ile iş yapmaya gerek yok. Başka alanlara ilgin varsa onların üzerine daha çok düş.

Matematik fiziğe vs. kıyasla bana kalırsa lise için daha rahat bir ders. İlk olarak yapacağına inanıp derslere odaklanman yeterli. İlerleyen zamanlarda evde çalışmak zorunda kalacaksın zaten. 9 ve 10. sınıf için derslerde dinlemen, belki biraz problem çözmen fazlasıyla yeterli olur.

Eşit ağırlıkta matematik yok mu? Son zamanlarda gördüğüm en saçma yorum.

6. sınıfın konularından çalışmaya başla.
Doğal sayılarla işlemler, üslü sayılar (2 üssü 2 gibi basit işlemler) 6. sınıf konuları bunlar, hiç gerek yok bunlara bakmasına. Zaten lisede 6. sınıf matematiğini dersleri dinlerse kavraması 10 dakikasını almayacaktır.

Hocam bende 9'um, matematik Amasya geldi bence önemseme çünkü eğer sözelin temelli iyiyse (75 üstüyse) güzel demek.

Özellikle meslek lisesindeyseniz daha avantajlı ben meslek lisesindeyim derslerimiz 3 tane oluşuyor bilişim bölümündeyim notlarım iyi şu an 52 deyim.

Eşit ağırlıkta matematik yok mu? Son zamanlarda gördüğüm en saçma yorum.

Var ama sayısaldaki matematik ile eşit ağırlık da ki matematik eşit mi sence? Matematiği yapamayan biri muhtemelen fiziğide yapamayacktır.

Var ama sayısaldaki matematik ile eşit ağırlık da ki matematik eşit mi sence?
Yaşın kaç bilmiyorum ama evet eşit. Daha bunu bile bilmeyen birisinin bu konular hakkında tavsiye vermesi ne kadar doğru acaba?

İnternette temel atma kampları var 10-20 günde. Onlardan başlayın. Kafanız da az çok yatkınsa çok rahat halledersiniz bu işi.

İçinizde vicdan azabı varsa zaten çalışma isteği de eninde sonunda gelir.

Önemli olan başlamak. Bundan daha da önemlisi düzenli devam ettirmek.

Yaşın kaç bilmiyorum ama evet eşit. Daha bunu bile bilmeyen birisinin bu konular hakkında tavsiye vermesi ne kadar doğru acaba?

Tamam sen fizik, geometri çözmeye devam et. Eşitlikten kasıt matematik dersinden bahsetmiyorum sadece.

Var ama sayısaldaki matematik ile eşit ağırlık da ki matematik eşit mi sence? Matematiği yapamayan biri muhtemelen fiziğide yapamayacktır.
Gerçekten yorumların çok komik. Matematik ile fizik arasında dağlar kadar fark var. Matematikte işlem yeteneği önemliyken fizikte genelde 6/3 veya 1/2/4/1 gibi çok basit işlemler yapılır. Fizikte soruyu doğru yorumlamak daha ön plandadır.

Tamam sen fizik, geometri çözmeye devam et. Eşitlikten kasıt matematik dersinden bahsetmiyorum sadece.
Neyden bahsediyorsun dostum? Dediğin geometri eşit ağırlıkta da sayısalda da soruları tamamen birebir aynı. Konu sahibinin sorunu matematik sen hala fizikten bahsediyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…