Merhaba, bu sene 9. sınıf oldum. Okulumdan memnunum fakat matematiğim çok kötü. -6. sınıftan beri- muhtemelen 10 bile alamayacağım. Diğer derslerim iyi sayılır. Matematikte 6. sınıftan sonraki konuların hiç temeli yok. Ailem belge almamı istemiyor ama ben vicdan azabı çekiyorum. Matematiğimi nasıl düzeltebilirim?
Merhaba, bu sene 9. sınıf oldum. Okulumdan memnunum fakat matematiğim çok kötü. -6. sınıftan beri- muhtemelen 10 bile alamayacağım. Diğer derslerim iyi sayılır. Matematikte 6. sınıftan sonraki konuların hiç temeli yok. Ailem belge almamı istemiyor ama ben vicdan azabı çekiyorum. Matematiğimi nasıl düzeltebilirim?
Çalışarak. Çalışmazsan tabii ki de anlamazsın, matematik kafana vahiy olarak gelmeyecek.
Ha yok çalışıyor ama yapamıyorsanız da kapasiteniz yoktur. Zorlamaya gerek yok, eşit ağırlık seçer yoluna bakarsın. İlgi alanlarını gözen geçir. Zorlama ile iş yapmaya gerek yok. Başka alanlara ilgin varsa onların üzerine daha çok düş.
Matematik fiziğe vs. kıyasla bana kalırsa lise için daha rahat bir ders. İlk olarak yapacağına inanıp derslere odaklanman yeterli. İlerleyen zamanlarda evde çalışmak zorunda kalacaksın zaten. 9 ve 10. sınıf için derslerde dinlemen, belki biraz problem çözmen fazlasıyla yeterli olur.
Çalışarak. Çalışmazsan tabii ki de anlamazsın, matematik kafana vahiy olarak gelmeyecek.
Ha yok çalışıyor ama yapamıyorsanız da kapasiteniz yoktur. Zorlamaya gerek yok, eşit ağırlık seçer yoluna bakarsın. İlgi alanlarını gözen geçir. Zorlama ile iş yapmaya gerek yok. Başka alanlara ilgin varsa onların üzerine daha çok düş.
Doğal sayılarla işlemler, üslü sayılar (2 üssü 2 gibi basit işlemler) 6. sınıf konuları bunlar, hiç gerek yok bunlara bakmasına. Zaten lisede 6. sınıf matematiğini dersleri dinlerse kavraması 10 dakikasını almayacaktır.
Gerçekten yorumların çok komik. Matematik ile fizik arasında dağlar kadar fark var. Matematikte işlem yeteneği önemliyken fizikte genelde 6/3 veya 1/2/4/1 gibi çok basit işlemler yapılır. Fizikte soruyu doğru yorumlamak daha ön plandadır.
Neyden bahsediyorsun dostum? Dediğin geometri eşit ağırlıkta da sayısalda da soruları tamamen birebir aynı. Konu sahibinin sorunu matematik sen hala fizikten bahsediyorsun.