6 TB HDD önerisi

Makaleler
3
Temelde oyun, film, video, fotoğraf depolamak için kullanılacak ve PC sürekli bağlı kalacak. Önerdiğiniz fiyat performans ürünü hangisidir?
3.5inçlik dahili modellere bakıyorum.
Neye göre seçeceğim karar veremedim valla. RPM mi, ön bellek mi; aynı markanın farklı renklerde olanları var, ne farkları var mesala?

Son düzenleme:
Bütçe nedir? Belki fazlası veya azı bulunabilir.

Seagate IronWolf çok öneriliyor. Uzun ömürlü bir model. Hızı biraz yavaş gelebilir.

Bu rehberi okumadıysanız, kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Eğer okumaya vaktim yok diyorsanız da CMR özelliği olan diskler almaya çalışın. CMR HDD'ler daha uzun ömürlüdür.

SMR mi CMR mi olduğunu nasıl anlıyoruz?
Birde NAS ne oluyor?

Ben, yukarıda dediğim gibi oyun, filmi, aile video ve fotoğraflarını saklamak için bakıyorum. 7200 mü 5400 RPM olsun karar veremedim. Yine ön bellek olayınada 64-128-256 MB olayınada. Şimdi direk üzerine oyun kurup oynamayacağım ama misal rardan oyun çıkarma, oradan SSD'ye oyun kurma vs için kullanacağım. Burada 5400 RPM 64 MB ön bellikli bir model bana kaç dk kaybettirir ki acaba?

NAS, özel bir sunucu sistemi gibidir. 24 saat sürekli kullanıma göre tasarlanmıştır ama günlük hayatta kullanılabilir. Detaylarını araştırabilirsiniz.

5400 ile 7200 RPM arasındaki zaman farkı bence hissediliyor ama sürekli kullanım olmayacaksa ve oyun oynamayacaksanız pek de önemli değil. Bende 5400 ve 7200 RPM diskler var. Hız farkını hissettiriyor fakat aralarında uçurum kadar fark yok. Önbellek ise 64 MB veya üzeri olması iyi avantaj.
Size önerdiğim disk 5900 RPM normalde ama stoklarda kalmamış sanırım.

CMR veya SMR olduğunu anlamak için bir yöntem bilmiyorum ama size önerdiğim rehberde Seagate ve WD markalarının bir tablosunda hangi disklerin CMR olduğunu görebilirsiniz. Toshiba bildiğim kadarıyla 4 TB ve üzerinde SMR kullanıyormuş, yanlışım olabilir.

Bence hıza takılmayın. Seagate IronWolf gibi oldukça uzun ömürlü bir diski tercih edebilirsiniz.

Son düzenleme:
Genel olarak en ekonomik 6TB HDD olarak ne önerirsiniz hocam?
Şu 3 modeli listeme ekledim bakalım.
Ya 2 tane bundan:
Seagate 3.5" 4 TB Skyhawk ST4000VX007 SATA 3.0 5900 RPM Hard Disk Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
ya 1 tane bundan
Seagate 3.5"4 TB 7200 RPM ST4000NM0053 SATA 3.0 7200 RPM Hard Disk Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
ya da 1 tane bundan
Western Digital 3.5" 6 TB Purple WD62PURZ SATA 3.0 5400 RPM Harddisk Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…