60.000-70.000 TL arası sistem önerisi

Bütçe
60000-70000TL

LyneroX

Centipat
Daha fazla  
Sistem hazır değil, kendim internetten ayrı ayrı alıp hepsini vatana götürüp montajlatmayı düşünüyorum. Sistem ve fiyatlar şu şekilde.

• XPG Valor mesh siyah RGB mid Tower 750W 80+ Gold Gaming kasa 4.479TL
  • AMD Ryzen 7 7800x3D 4.2 GHz AM5 96 MB cache 120W işlemci tray 14.387TL
  • MSI Pro B650M-E 6800MHz(OC) DDR5 soket AM5 M.2 HDMI VGA mATX anakart 4.099TL
  • Rampage Helios C17 ARGB sıcaklık göstergeli 360mm işlemci sıvı soğutucu 3.499TL
  • Kingston NV3 SNV3S/2000G 2TB 6000/5000MB/s gen 4x4 NVMe SSD disk 4.999TL
  • Kingston Beast RGB EXPO KF556C36BBEA-32TR 32 GB 5600 MHz CL36 DDR5 masaüstü RAM (iki adet) 8.298TL
  • Gigabyte GeForce RTX 5070 Windforce OC sff 12g 12 GB GDDR7 192 bit DLSS 4 ekran kartı 30.699TL

Toplamda 70.460TL civarı tutuyor, daha ucuza mal edebileceğim bir şeyler var mıdır merak ediyorum, tüm öneriler uygundur fakat fiyatı daha çok arttıramam.
Minimal performans kaybına karşılık fiyat düşüşüde benim için makuldur. Şimdiden teşekkürler.

İşlemci: https://www.tebilon.com/amd-ryzen-7-7800x3d-soket-am5-50ghz-96mb-120w-5nm-tray-fansiz-islemci/
Anakart: https://www.sinerji.gen.tr/msi-pro-...-anakart-p-55052?utm_campaign=akakce&v=1.92.4
RAM: https://www.tebilon.com/xpg-caster-...l30-ddr5-expo-xmp-ram-ax5u6000c3016g-dccargy/
Ekran Kartı: https://www.amazon.com.tr/SAPPHIRE-PULSE-RADEONTM-GAMING-Ekran/dp/B0DRPRZMK2
Kasa+PSU: https://www.gaming.gen.tr/urun/519427/xpg-valor-mesh-siyah-rgb-mid-tower-750w-80-gold-gaming-kasa/
İşlemci Soğutucu: https://www.gaming.gen.tr/urun/3848...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/
SSD: https://www.gaming.gen.tr/urun/5120...-uyumlu-m-2-ssd-lnm790x002t-rnnng/?ref=akakce
Fiyat: 70.800TL

Senin attığınla benim attığım sistemin arasındaki farklar:
9070 XT>>5070, 9070XT aradaki fiyat farkına değer.
Benim attığım RAM hem daha hızlı, hem gecikme süresi daha az, hem daha ucuz.
Lexar SSD daha hızlı.
Sıvı soğutmaya gerçekten ihtiyacın yok, Thermalright Peerless Assassin tam bir F/P soğutucusu.
İşlemci, kasa+PSU ve Anakart seçimlerimiz aynı. Özellikle bu kasa seçimini beğendim, içinde ki XPG Kyber PSU ortalama üstü kalitede bir güç kaynağı, bu fiyata gerçekten güzel bir tercih olmuş. İşlemci konusunda denebilecek bir şey yok 7800X3D gerçekten canavar. Anakart'ı seçmemin tek sebebi fiyatı 70k bandında tutabilmek, VRM değerleri pek iyi sayılmaz ama iş görür. Herhalde kasanın en zayıf parçası , eğer toplam 74k veririm diyorsan Gigabyte B650M Eagle AX veya MSI B650M Pro Gaming WIFI modellirini öneririm ama elzem değil merak etme.

ilgilendiğin için çok teşekkür ederim, 9700xt ve 5070 arasındaki fps farkı ortalama nedir yani gerçekten değer mi sence? birde dlss 4 fsr3'ten çok çok daha iyi diye biliyorum

İşlemci burada daha ucuz:

Attığın anakart 7800x3D'yi VRM anlamında besleyemez, zaten belirtmişsin fakat idare de etmez. SSD'de DRAM bulunmuyor o da yanlış bir tercih olur.

Ekran kartı olarak bu daha mantıklı:

ilgilendiğin için çok teşekkür ederim, 9700xt ve 5070 arasındaki fps farkı ortalama nedir yani gerçekten değer mi sence? birde dlss 4 fsr3'ten çok çok daha iyi diye biliyorum
Rica ederim

AMD'nin 9000 serisi FSR 4'e geçti. Şimdi yalan söylemek istemem DLSS 4 hala FSR 4'ten daha iyi ama aralarındaki fark gerçek anlamda aşırı fazla değil. FSR 4 iste FSR 3'ten kat kat iyi. AMD bu jenerasyonda gerçekten kendine çeki düzen vermeyi başardı.

Bana kalırsa aralarındaki en önemli fark VRAM. Modern AAA oyunlar hunharca VRAM tüketmeye başladı, oyunlar 12GB VRAM'i minimum yeterlilik olarak gösteriyor. 5070'in eksikliği bence bu. 9070 XT 16GB VRAM'e sahip, bu da 5070'ten çok daha uzun soluklu bir ekran kartı olacağı anlamına geliyor.

Aradaki FPS farkları ise şu şekil

Kısacası 9070 XT ve 5070 rakip kartlar değiller, 9070 XT ve 5070 Ti rakip. İçin rahat bir şekilde 9070 XT al, 5070 bana kalırsa tam bir fiyasko.

İşlemci burada daha ucuz:

Ben şahsen kendi mağaza puanını yükseltmek için bot basan bir satıcıdan uzak dururum. Zaten arada 1k fiyat farkı var, İtopya, Sinerji, İncehesap, Tebilon etc gibi yerlerden almak daha mantıklı geliyor.
2 ay taksitli veya taksitsiz alacaksa evet, ama Amazonun vadesiz taksit seçenekleri çok daha cazip. Kartına göre minimum 3 ay bazı bankalar için 6 ay'a kadar vadesiz taksit imkanı var. Tercih meselesi.
Attığın anakart 7800x3D'yi VRM anlamında besleyemez, zaten belirtmişsin fakat idare de etmez. SSD'de DRAM bulunmuyor o da yanlış bir tercih olur.
Olabilir hocam, ne yazık ki anakart hakkında pek bir bilgi bulamadım. Bana kalırsa da 3-4k daha verip daha kaliteli bir anakart almak daha mantıklı.

Son düzenleme:
işlemciyi oradan almaya güvenemedim açıkçası yani düzgün gelip gelmeyeceği belli değil tray sonuçta, anakart konusunda teşekkür ederim bilgilendirme için, önerebilirsen de teşekkür ederim. SSD kısmına gelirsek, anlık olarak kötü de olsa kioxia marka kullanıyorum ve memnun değilim açıkçası, aralarında devasa farklar olsa da güvenemedim, yakın fiyat bandında daha güvenilir bi SSD önerirsen sevinirim ve 2TB altında olmasın lütfen. Ekran kartında bende sizle aynı fikre gelmeye başladım zaten aklımda 9070XT vardı fakat biraz nvidia fanboyum sanırım ve DLSS konusunda aklımda sorular vardı ama FSR4 çıktığına göre (haberim yoktu) ileride daha da iyi olacaktır çünkü nvidia biraz güç zehirlenmesi yaşıyo gibi.
VRAM konusunda kesinlikle katılıyorum şu an 1660S var ve çoğu oyunda bana yetiyo aslında ama 6GB VRAM olduğundan artık yoruldu fakat DLSS modu kurduğum için fps değerlerim çok iyi. Geçen günlerde TLOU2 bitirdim mod ile ve çok akıcı bi şekilde ghosting olmadan oynayabilmiştim o sebeple DLSSi çok beğeniyorum fakat sanırım 9070XT alıp AMD'ye bir şans vereceğim.

Kısaca sizden istediğim;
AMD Ryzen 7 7800x3D 4.2 GHz AM5 96 MB cache 120W işlemci tray
ve 9070XT ekran kartıyla uyumlu olacak bir sistem önerisi, anakart ssd ve ram önerisi yeterli olur. Şimdiden her şey için teşekkürler

Ben şahsen kendi mağaza puanını yükseltmek için bot basan bir satıcıdan uzak dururum. Zaten arada 1k fiyat farkı var, İtopya, Sinerji, İncehesap, Tebilon etc gibi yerlerden almak daha mantıklı geliyor.
Magic güvenilir diye biliyorum. Forumdan da alışveriş yapan epey kişi mevcut, çok fazla alışveriş yapılan bir satıcı. Fazladan 1K az para değil. İşlemci aynı işlemci.
Tebilon'da Tray gönderiyor. Magic güvenilir, o konuda şüphen olmasın.
Şu anakart gayet yeterli ve VRM soğutma performansı başarılı.

SSD konusuna geleceksek Exceria Pro o bütçeye alabileceğin en iyi SSD ve kronik bir sorunu bulunmuyor. SSD'nin içine Windows yükleyeceğin için DRAM bulunması şart gibi birşey.
Kioxia içine sinmiyorsa şunu da alabilirsin fakat Kioxia'dan kayda değer bir artı tarafı yok ve 1K daha pahalı. Şahsen kioxia alırdım.

Ekran kartı konusunda da amacın saf oyunsa 9070XT'nin o bütçede alternatifi yok. 5070 yerine her türlü seçilir. Bütçe çıkarsa 5070 Ti belki seçilebilir ama gerek yok amacın sadece oyunsa. 9070XT daha F/P. FSR RedStone teknolojisi de yolda.

anakart ssd ve ram önerisi yeterli olur. Şimdiden her şey için teşekkürler
RAM olarak F/P olsun dersen şu iyidir:

Son düzenleme:
anakart için sağol, ekran kartı olarak 9070xt tercih edicem, ssd olarakta kingston alayım.

Bence de o modeli almakta fayda var, Anakart'ta ve PSU'da ucuza kaçmamak lazım. Ben de şu anda kendi topladığım bilgisayar için Gaming X AX V2 veya Eagle AX düşünüyorum.

Ben şahsen magicten alışveriş yapmadım ama forum güvenilir diyorsa sıkıntı yok.
AMD Ryzen 7 7800x3D 4.2 GHz AM5 96 MB cache 120W işlemci tray
ve 9070XT ekran kartıyla uyumlu olacak bir sistem önerisi, anakart ssd ve ram önerisi yeterli olur. Şimdiden her şey için teşekkürler
Hocam tamamen bütçene ve taksitli alıp almayacağına kalmış. Mesele 73k bandına çıkabilir misin yoksa 70k net bir üst sınır mı? Taksitli almayı düşünüyorsan ne yazık ki seçim yağabileceğin site sayısı bir tık azalıyor çünkü çoğu site vadesiz taksit yapmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…