60.000-70.000 TL sistem toplama önerisi

Hikaru Nakamura

Hectopat
Yer
Antalya/Muratpaşa
Gününüz aydın olsun dostlar. 60000-70000 TL arasında bir sistem aramaktayım. Hazır sistem olsa daha iyi olur. İşlemcinin özel olarak kuvvetli olması, RAM'in 32 GB olması dışında özel bir isteğim yok. İşlemci olarak 9700X ve 9800x3D çok iyi işlemciler gibi duruyorlar. Ekran kartı olarak NVIDIA takıntım bulunmamakta ancak olsa iyi olabilir çünkü hayatım boyunca NVIDIA ekran kartları kullandım. AMD tarafında RX 9070 XT gibi güzel ekran kartları olduğunu gördüm ve driver problemlerini çözmüşler gibi. Son olarak size bir sorum olacak. İstediğim CPU 9800x3D'ydi. Fakat bu işlemcinin fiyatının 7950X işlemciyle aynı fiyatta ve 9700X gibi bir işlemciden 8-9 bin TL daha pahalı olduğunu gördüm. Sizce hangisi daha mantıklı olur? Saygılar, sevgiler :).

Son düzenleyen: Moderatör:
Gününüz aydın olsun dostlar. 60000-70000 TL arasında bir sistem aramaktayım. Hazır sistem olsa daha iyi olur. İşlemcinin özel olarak kuvvetli olması, RAM'in 32 GB olması dışında özel bir isteğim yok. İşlemci olarak 9700X ve 9800x3D çok iyi işlemciler gibi duruyorlar. Ekran kartı olarak NVIDIA takıntım bulunmamakta ancak olsa iyi olabilir çünkü hayatım boyunca NVIDIA ekran kartları kullandım. AMD tarafında RX 9070 XT gibi güzel ekran kartları olduğunu gördüm ve driver problemlerini çözmüşler gibi. Son olarak size bir sorum olacak. İstediğim CPU 9800x3D'ydi. Fakat bu işlemcinin fiyatının 7950X işlemciyle aynı fiyatta ve 9700X gibi bir işlemciden 8-9 bin TL daha pahalı olduğunu gördüm. Sizce hangisi daha mantıklı olur? Saygılar, sevgiler :).

76k filan bütçe çıkmazsa kasa ve PSU'dan kısarız.

76k filan bütçe çıkmazsa kasa ve PSU'dan kısarız.
hocam merhabalar. bütçe çıkar. ekran kartı rx 9070 xt olması daha iyi olur fikrim değişti. ekran kartından kazandığımız bütçeyi anakart ve işlemci gibi parçalara yedirebiliriz.

Hocam merhaba. Bütçe çıkar. Ekran kartı RX 9070 XT olması daha iyi olur fikrim değişti. Ekran kartından kazandığımız bütçeyi anakart ve işlemci gibi parçalara yedirebiliriz.

Nasıl isterseniz.

77k.

Nasıl isterseniz.

77k.
Elinize sağlık hocam. Size m2 ssd almayacağımı söylemedim bu benim hatamdı. Biraz daha bütçe ekleyip Ryzen 7 9800x3d gibi bir fikir var aklımda. Güçlü işlemci çok hoşuma gidiyor ve bilgisayarımda sunucu açma, satranç motoru kullanma gibi şeyler de yapıyorum. Kolay gelsin :).

Elinize sağlık hocam. Size M.2 SSD almayacağımı söylemedim bu benim hatamdı. Biraz daha bütçe ekleyip Ryzen 9 9800x3D gibi bir fikir var aklımda. Güçlü işlemci çok hoşuma gidiyor ve bilgisayarımda sunucu açma, satranç motoru kullanma gibi şeyler de yapıyorum. Kolay gelsin :).

Sunucu açma ve satranç motoru gibi şeylerde yapacaksanız https://www.akakce.com/islemci/en-u...n-alti-cekirdek-4-3-ghz-fiyati,680082588.html veya https://www.akakce.com/islemci/en-u...on-iki-cekirdek-4-4-ghz-fiyati,706805215.html

@Xitana hocam gerçekten anlıyorsunuz gibi platformu çok bilmiyorum özelden iletişime geçebşleceğim bir yer var mı benim de klavye monitör mouse vs dahil 70.000 tl bütçem var yardımcı olur musunuz

@Xitana hocam gerçekten anlıyorsunuz gibi platformu çok bilmiyorum özelden iletişime geçebşleceğim bir yer var mı benim de klavye monitör mouse vs dahil 70.000 tl bütçem var yardımcı olur musunuz
Konu açıp etiketleyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı