60.000 TL OLED monitör önerisi

Bütçe
60.000
Ureticisi bile birakmisken woled tavsiye etmiyorum.
Arkadaşlar merhaba. Ben de 4K OLED monitör almayı planlıyorum. Yeni 5080 sistem kurdum. Tekrar konu açmak istemedim. Konu ile ilgili biraz araştırmam var. Mevcutta 2K 27” IPS bir monitör kullanıyorum. Ancak 32”’e geçmek istiyorum. Benim değerlendirmeye aldığım 4 monitör var.

• Asus ROG Swift OLED PG32UCDMZ
  • Samsung Odyssey OLED G8 32" LS32FG812SUXUF
  • Asus ROG Swift OLED PG32UCDMR
  • Gigabyte AORUS FO32U2P

Bunlardan üst ikisi DP 1.4, alt ikisi DP 2.1.

Şimdi benim kafamda bir kaç soru var.
1. Monitöre bu kadar para yığacakken ileriye dönük olması açısından DP 2.1 mi tercih edilmeli?
2. 32“ panellerin Gen 3, 27” panellerin Gen 4 OLED teknolojisini kullandığı göz önünde bulundurulduğunda 32 sevdası bir kenera atılıp 27’ye mi yönelmeli?
3. Türkiye’de bir şey alınırken beklemenin hiç faydası olmadığını biliyorum ama yeni tanıtılacak monitörler beklenmeli mi?

Konu ile ilgili değerli yorumlarınızı paylaşırsanız çok memnun olurum.

27 inc tandemleri ayiriyorum, 27 qd OLED olanlar 4. neslin tum nimetlerinden faydalanmiyor. Samsung 4. nesilin buyuk avantajlarini TV tarafinda kullandi, onumuzdeki sene piyasaya surecegi yeni cihazlarda bunu net gorecegiz. Fiyat dalgalanmalari etkilemeyecekse yeni cihazlari bekleyebilirsin. Fiyatlari ongermek zor ama daha pahali olacagini tahmin edebiliriz.

Dusundugun cihazlar arasindan ya en yetenekli olan Gigabyte modelini ya da F/P orani en yuksek olan Samsung modelini almanı oneririm. DisplayPort 2.1'e ihtiyacimiz olmadiginida belirtmek isterim. Gelecege donukluk adina bir şey degismeyecek. Monitorun cozunurlugu belli yenileme hizi belli, bunu şu an DSC ile sorunsuz saglayabiliyor.

Ben PG32UCDMR aldım hocam. Bakalım sonuç ne olacak

Bu bütçelere çıkmışken en güncel teknolojileri barındıranı almanı öneririm.

Dogru secim olmus, tebrikler Keyifle, arizasiz, kazasiz, iyi gunlerde kullanin tekrar.

Oneri konusunda da katiliyorum ayriyetten.

Teşekkür ederim. Sanırım beklemenin faydasından çok zararı olacak o yüzden bir karar vereceğim. Benim dediklerim dışında önerdiğiniz başka bir monitör var mı? Gigabyte olan benim de aklıma yatıyor şuan.

Hocam Asus’u kaça nerden aldınız özel değilse. Ben de en günceli isterim tabii ki. Asus ile Gigabyte arasında teknoloji olarak çok fark var mı acaba kağıt üzerinde aynı gibiler. Asus’ta sensör falan vardı sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…