Hocam selamlar, bu bütçede güzel bir sistem olmuş. Sadece birkaç ufak tavsiyem olacak.
Anakartı MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi yapardım.
RAM'leri Patriot Viper Venom 2x16 32 GB 6000MHz CL30 yapın. AMD sweet spot 6000MHz uclk: Mclk için. RAM'ler hakkında temel bilgileri yazdığım makalemi okuyabilirsiniz. Rehber: PC Toplarken Ram Seçimi, Ram Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler, Temel Bilgiler
Kasa çok kötü. Bütçe zorluyor farkındayım, fakat kötü bir kasa. Raijintek ponos Ultra MS4 yapabilirsiniz güzel bir F/P ürün o da. Ayrıca gelecek upgradelere uyumlu. 360mm sıvı soğutma desteği, 400mm GPU desteği gibi.
Koyduğunuz hava soğutma kaliteli, fakat yakın zamanda bütçe oluştuğunda 360mm sıvı soğutmaya geçerdim şahsen. Edit, render işlerinde oyun oynamanın aksine CPU'ya çok fazla yük binecek. Edit, render işinde rahatsız edici sıcaklıklardan uzaklaşmak adına bütçe oluştuğunda DeepCool LS720 SE 360mm öneririm.
Bence anakartta çok downgrade yapmayın. Hatta keşke bütçe olsa upgrade yapsak*Ram ile alakalı yazınızı okumuştum hocam çok teşekkür ederim. Tavsiyenize göre bir düzenleme yapayım.
*Sıvı soğutmayı şimdiden yükseltebiliriz, kasa olarak benim de kafama takılan kısım 360mm desteği.
*Anakart için de ben de normalde MSI kullanıyorum ama orada bütçe gütsek mi diyorum. Downgrade yapmak istemiyorum aslında pek ama Colorful Battle AX düşüp o parayı sıvı soğutmaya mı aktarsam yoksa PSU'yu da FSP Hydro'ya veya High Power'a mı düşsem bilemedim. Full modüler olması şart değil eski toprağız her türlü topluyoruz
Bence anakartta çok downgrade yapmayın. Hatta keşke bütçe olsa upgrade yapsak. FSP yapıp o bütçeyi sıvı soğutmaya aktarabilirsiniz. Tabii kasayı da değişmek gerekecek.
PSUdan değil sıvı soğutma için dedim hocam.Onu ben de keşke diyorum hocam ama bütçe dolayısıyla al ver yapıyorum takdiren. FSP uyum göstermez mi kasayla? Standart boyutlarda değil mi?
Önerdiğiniz kasa üst bölümü 360mm destekliyor herhalde LS720 sığmaz mı?PSUdan değil sıvı soğutma için dedim hocam.
Önerdiğime sığıyor. Sizin koyduğunuza sığmıyor. Değiştirmek lazım derken sizin kasayı benim önerdiğimle değiştirmek lazım manasında dedimÖnerdiğiniz kasa üst bölümü 360mm destekliyor herhalde LS720 sığmaz mı?
Önerdiğime sığıyor. Sizin koyduğunuza sığmıyor. Değiştirmek lazım derken sizin kasayı benim önerdiğimle değiştirmek lazım manasında dedim.
Çok iyi o zaman. Sistemin son halini tekrar paylaşırsınız, gözden geçiririz hocamF/P şu an sizin önerdiğiniz kasa gibi duruyor. PSU'dan downgrade yapıp sıvı soğutma ile kasaya ekstra yapmayı düşünüyorum. Hatta 300-500TL de RAM farkı olacak forumdaki yazınıza istinaden oradan da bir downgrade yaparsak öyle oluyor