60.000 TL sistem toplama önerisi

Baiter

Hectopat
Daha fazla  
Ben de sistem arayışındayım, bir önceki sistemimde GameGaraj'dan 4060 Ti almıştım şimdi 5070-5070 Ti bakıyordum. Odağım sadece oyun, işlik pek bir durumum yok. 60 bin TL'ye özelleştirilmiş olan iş görür mü yoksa farklı değişiklikler lazım mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapman gerek özelleştirmeler:
İşlemci 7600 seç.
Anakartı Gigabyte B650 Egale AX seç.
Kasa Coguar Airforce 850w seç.
RAM XPG Caster 2x16,32GB CL30 seç.
Soğutucu FSP MP7 seç.
Bu şekilde 63k yapıyor ve 2k monitör ile oyun için mükemmel bir sistem. Oyunlarda 5070ti bir sistemden daha iyi performans alırsın.
Ayrıca parçaların hepsi oldukça güzel, ileride rahatça işlemci yükseltebilirsin (Anakart rahatça 7800X3D gibi işlemcileri taşır, hatta 9800X3D biel sorun olmaz), RAM CL30 yani alınabilir en güzel CL değeri(CL28 var ama fiyatları oldukça uçuk).
Soğutucu gayet güzel ama eğer bütçen çıkıyorsa Aorus Waterforce II öneririm, o soğutucu ile hemen her işlemcide kafan rahat eder, mesela FSP MP7 7800X3D için zorlanır ve ortalama sıcaklık 70 derece civarında olur ama Aorus Waterforce II ile ortalama 50-60 derece olur.

Hocam sistem önerisi için çok teşekkürler güzel de bir sistem fakat AMD tarafında çok şikayet gördüm yerli içerik üreticilerinin de videolarına denk geldim YouTube'da normalde 9070XT bakıyordum daha uygun mantıklı güçlü doğru ama bu son gördüklerim şüpheye düşürdü o yüzden NVIDIA'dan devam etmeyi düşünüyorum.

Şöyle bir sistem özelleştirdim ama kötü müdür acaba?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250806_145449_Chrome.jpg
    79,7 KB · Görüntüleme: 30
MSI Pro serisi anakartlar biraz sıkıntılı o yüzden B650M-R seçmek mantıklı olur.

FSP'nin seçilem sıvı soğutması pek iyi değil, aslında sistemde pekte güzel soğutma yok.
Sıvı soğutma şart ise aşağıdaki görselde seçtiğim Aigo 360mm daha iyi olur ama şahsen Cooler Master hava soğutma fazlasıyla yeterli ve daha iyi olacaktır.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250806_162144.jpg
    86,5 KB · Görüntüleme: 31

Bu haliyle okey yani değil mi hocam?

Hocam öncelikle teşekkür ederim tavsiye için incelediğim bir sistemdi ama yukarıda yazmıştım AMD konusunda çok fazla hata duymaya başladım güçlü olmasına güçlü ama var olan sorunları yaşarsam tadım kaçabilir risk almak istemedim.

Evet sıkıntı olmadan rahatça kullanırsın.

Yukarıda konuştuğumuz sistemden sonra böyle bir sistemde gördüm fazla fark yok bu da değerlendirilebilir gibi geldi RAM işlemci daha iyi kasa soğutma hakkında fikrim yok ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…