60.000 TL'ye sistem önerisi

Wixre

Hectopat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: GIGABYTE B450M S2H İşlemci: AMD RYZEN 5 3600
Ssd: XPG 512GB SX8100 PCIe Gen3x4 M.2 SSD
Ram: XPG 8GB Gammix D30 Kırmızı 3200MHz
Ekran Kartı: EVGA GeForce GTX 1650 SUPER SC ULTRA
Klavye: SteelSeries Apex 100
Mouse: Razer Deathadder v2 x Hyperspeed
Kulaklık: Razer BlackShark V2 X Kablolu Kulaklık
Telefon İphone 13 128Gb
Dostlar selam, önümüzdeki yaz çalışıp kasa alma fikrim var, muhtemelen seneye yazı kadar 60-70 bin arası param olacak, bu bantlarda şu gün için sistem önerir misiniz? (Biliyorum fiyatlar değişebilir, ben fikir almak açısından söylüyorum).
Genelde FPS türünde oyunlar oynarım.
Ekstra olarak SSD kesinlikle 1 TB olsun.

Bir de sizce ekran kartında 2 fanlı veya 3 fanlı olması çok fark yaratır mı?

Son düzenleme:
Dostlar selam, önümüzdeki yaz çalışıp kasa alma fikrim var, muhtemelen seneye yazı kadar 60-70 bin arası param olacak, bu bantlarda şu gün için sistem önerir misiniz? (biliyorum fiyatlar değişebilir, ben fikir almak açısından söylüyorum).

Bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

Kankam en iyisini istiyorsan asla hazır sistem alma. Asla. Sürekli masraf edersin, elindekileri satmakla uğraşacaksın, sürekli para ekleyeceksin yorulacaksın oraya hiç girme. Tavsiye olarak şöyle yazabilirim:

Ekran kartını, işlemciyi, anakartı ikinci el, kutulu faturalı al. RAM'leri, kasayı, ikinci el al. Kutulu garantili olması önemli. Birileri para verip sıfır almış olsun, sonrasında hevesini alıp satmak istiyor olsun uyguna toplarsın bütün sistemi.

Kasa olarak lionli O11 beyaz.
Fan olarak lionli 7 tane uyumlu fan beyaz.
Sıvı soğutma olarak ASUS'un güzel sıvı soğutmaları var 360mm beyaz.
Anakart olarak Wi-Fi ve Bluetooth olan, soğutucusu kendi içinde olan bir anakart alman yeterli X870 çok üst düzey gelebilir. Anakart önemli. Beyaz.
İşlemci AM5 tarafında paranın yettiğini kap.
Ekran kartı ikinci el kutulu faturalı 4000 serisi, 4070, 4080 olabilir. Beyaz.
RAM'ler 1x16 yeterli, paran olunca eksik hissedersen yükseltirsin. Marka olmalı. Beyaz.
Depolamada paraya kıyıp 1 veya 2 TB M.2 SSD alman yeterli.

Fiyatlarıyla beraber yazacak olursam kafamdan yazıyorum, sırasıyla:
7500.
5000.
3500.
6000.
10000.
25000,
5000.
2000 veya 2 TB alırsan 4 bin TL falan.

Toplamda ortalama 64 bin TL oldu kafadan, yüksek fiyatlar ile yazdım sana. Çok üst düzey bir sistem dizersin dediğime uyarsan bembeyaz bir setupun olur.

Veya hiç araştırma içinde 5060 Ti ekran kartı olan PSU'su kullanıcıyı kandırmak için rastgele seçilmiş, RAM'leri rastgele bir marka olan hazır bir sistem alıp geçebilirsin.

Kankam en iyisini istiyorsan asla hazır sistem alma. Asla. Sürekli masraf edersin, elindekileri satmakla uğraşacaksın, sürekli para ekleyeceksin yorulacaksın oraya hiç girme. Tavsiye olarak şöyle yazabilirim:

Ekran kartını, işlemciyi, anakartı ikinci el, kutulu faturalı al. RAM'leri, kasayı, ikinci el al. Kutulu garantili olması önemli. Birileri para verip sıfır almış olsun, sonrasında hevesini alıp satmak istiyor olsun uyguna toplarsın bütün sistemi.

Kasa olarak lionli O11 beyaz.
Fan olarak lionli 7 tane uyumlu fan beyaz.
Sıvı soğutma olarak ASUS'un güzel sıvı soğutmaları var 360mm beyaz.
Anakart olarak Wi-Fi ve Bluetooth olan, soğutucusu kendi içinde olan bir anakart alman yeterli X870 çok üst düzey gelebilir. Anakart önemli. Beyaz.
İşlemci AM5 tarafında paranın yettiğini kap.
Ekran kartı ikinci el kutulu faturalı 4000 serisi, 4070, 4080 olabilir. Beyaz.
RAM'ler 1x16 yeterli, paran olunca eksik hissedersen yükseltirsin. Marka olmalı. Beyaz.
Depolamada paraya kıyıp 1 veya 2 TB M.2 SSD alman yeterli.

Fiyatlarıyla beraber yazacak olursam kafamdan yazıyorum, sırasıyla:
7500.
5000.
3500.
6000.
10000.
25000,
5000.
2000 veya 2 TB alırsan 4 bin TL falan.

Toplamda ortalama 64 bin TL oldu kafadan, yüksek fiyatlar ile yazdım sana. Çok üst düzey bir sistem dizersin dediğime uyarsan bembeyaz bir setupun olur.

Veya hiç araştırma içinde 5060 Ti ekran kartı olan PSU'su kullanıcıyı kandırmak için rastgele seçilmiş, RAM'leri rastgele bir marka olan hazır bir sistem alıp geçebilirsin.

İkinci alma gibi bir hataya düştüm o yüzden ikinci el herhangi bir parça düşünmüyorum.

Dostlar selam, önümüzdeki yaz çalışıp kasa alma fikrim var, muhtemelen seneye yazı kadar 60-70 bin arası param olacak, bu bantlarda şu gün için sistem önerir misiniz? (Biliyorum fiyatlar değişebilir, ben fikir almak açısından söylüyorum).

FPS türünde oyunlar oynadığınız için Intel biraz üzebilir ama işlemci canavar gibi bir işlemci. Ryzen 5 7500F'den yüksek ihtimal daha iyi olur FPS oyunları konusunda ama FPS'in sürekli değişmesi olayı sıkıntı. Render konusunda Ryzen 7 9700X'i bile tokaflıyor, hikayeli oyinlarda ise Ryzen 7 9700X ile yarışıyor.

FPS türünde oyunlar oynadığınız için Intel biraz üzebilir ama işlemci canavar gibi bir işlemci. Ryzen 5 7500F'den yüksek ihtimal daha iyi olur FPS oyunları konusunda ama FPS'in sürekli değişmesi olayı sıkıntı. Render konusunda Ryzen 7 9700X'i bile tokaflıyor, hikayeli oyinlarda ise Ryzen 7 9700X ile yarışıyor.

Bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

Peki bir sorum var ana mesajda da yazmıştım ekran kartı fanı 3 olunca bir farklılık olur mu?
Soğutma açısında.

2 fan RTX 5070 için yeterli. Bu arada fan yerine modele göre yorum yapmak daha doğru. Testleri var aç izle.

Şunu demek istedim mesela bütün her şey aynı hatta sallıyorum içine sıkılan macun bile aynı doz ama birisi 2 fan birisi 3 fan performans acısından ağım şahım bir fark olur mu?

Şunu demek istedim mesela bütün her şey aynı hatta sallıyorum içine sıkılan macun bile aynı doz ama birisi 2 fan birisi 3 fan performans acısından ağım şahım bir fark olur mu?
3 fan mantıken daha iyi olur ama modele bakmak daha doğru. İnternette testleri var aç izle. INNO3D RTX 5070 2X giriş seviyesi bir model ve soğutması iyi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı