60.000 TL'ye toplanan R5 7500F - RTX 5070 sistem nasıl?

Faruk77

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, ben uzun zamandır bilgisayar almayı planlıyorum, şimdi almaya karar verdim fakat zam geldi ve maalesef zam sonrasına denk gelmesi kötü oldu. Sizce şimdi atacağım sistem alınır mı? Ne düşünüyorsunuz? İleride işlemciyi Ryzen 7 7800x3D yapmayı düşünüyorum ve RAM 1x16 GB tek modül farkındayım (Crucial markası nasıldır sizce) onu da 2X yapacağım bir süre sonra 1080p 240Hz monitörde oynamayı düşünüyorum ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:

Dostum bende yeni PC alacağım ama 5070'li sistemler çok zamlandı bu fiyata ben olsam RX 9070 XT içeren bir sistem alırdım. Hem daha iyi performans alırsın. RAM'i de değiştirmeni öneririm gecikme değeri CL48 seninkinin bence fazla CL30 olsa bilemedin CL36 olsa daha iyi olur.

Ya AMD almak istemiyorum ekran kartı olarak onun haricinde sıkıntı yok RAM'i CL30 olarak güncellerim.

Bir de bu sistem var hocam. Bunun kasa, PSU ve CL30 RAM'i daha iyi. Dediğim gibi sonradan 2 RAM modülü daha ekleyip işlemciyi de güçlendirmeyi planlıyorum. Zaten arada 3K fark var, sorun değil. Malum, PC'lere zam geldi; bu fiyatlara böyle sistem almak istemezdim ama durum bu. Daha da artmadan kurtulalım bari.

Son düzenleme:

Hocam senin PC alma amacın ne onu belirtirsen sana daha iyi öneri yapabilirim bir de AMD konsunda bende tam emin değilim son modellerde driver sorununun çözüldüğü söyleniyor ama geleceğe dönük yapay zekanında desteği sayesinde NVIDIA daha iyi bir seçim olabilir.

Mesela Apex Thunder | AMD Ryzen 5 7500F | 16 GB DDR5 | Gainward RTX 5070 12 GB | 1 TB SSD OEM Paket - incehesap.com şu sistemi özelleştirdim bu haliyle alınabilir bence.

Ya oyun için ne bileyim edit olsun falan genel olarak her şey yayın da olabilir bende şu an AMD kullanıyorum benimki gerçi çok eski RX 560 fakat istemiyorum yani driver sorunları olsun falan riskli duruyor biraz hocam bende yukarıda 61klıkta İncehesap'tan özelleştirdim zaten bence bu sistemi almamız iyi olacak gibi sonrasında yükseltiriz 2X modül ve gerekirse işlemci.

Ve eğer alırsam 240Hz BenQ ve 75Hz Philips çift monitör olacak kullanacağım yeterlidir sanırım.

(Bir de NVIDIA ekran kartlarına daha ileri önü açık diyorlar uzun vaadeli.

Benim bütçemde 45-50k şu an birkaç ay içerisinde her şey çok zamlandı daha birkaç ay önce RX 9060 xtli 32 GB RAM'li sistemler 35e bulunuyordu RTX 5060 Ti da 40civarına vardı şimdi onlar bile neredeyse 50 oldu. Sen yine iyisin benim ekran kartı NVIDIA GT 730 oyanancak bütün oyunları oynadım bu PC'de oyun kalmadı artık. Ama acelen yoksa cuma gününü bekle İncehesap'ta cuma gecesi birkaç sisteme indirim geliyor daha ucuza alabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…