60.000TL programlama için laptop önerisi

burr4ch

Hectopat
Merhaba,

50-60k bandında, çoğunlukla programlama için kullanacağım, şarjı 5-6 saat günlük kullanımı (çoğunlukla VS Code üzerinde programlama ve browser) karşılayabilen, üzerinde Linux çalıştıracağım bir laptop arıyorum.

Oyun kesinlikle önceliğim değil ancak Inkscape tarzı uygulamalarda basitin biraz üstü tasarımları rahatlıkla kaldıran bir ekran kartı iyi olur. En büyük önceliğim ise işlemcisinin ve RAM'in mümkün olduğunca iyi olması.

Son olarak satın alıp minimum 5-6 yıl arkama bakmadan kullanmak istiyorum.

Şimdiden desteğiniz için teşekkür ederim.

NVIDIA olsun mu?
Hangi Linux yüklicen?
Debian tabanlı distro'lara alışığım genel olarak. Ubuntu vs olur yani. Fedora da denemek istiyorum ileride.

NVIDIA olsa iyi olur tabii ki ama bütçemden dolayı diğer kriterlerden ne kadar ödün vermeme sebep olur bilmiyorum. Donanım genel olarak bilmiyorum zaten çok.

Oyun oynayacağım tutarsa turn-based oyunlar falan oynarım en fazla. Rekabetçi oyunlara, multiplayer RPG oyunlarına karşı çok responsive olmasına gerçekten gerek yok.

Adobe tarzı uygulamalarda (gerçi Linux'ta Adobe yok ama) basit-orta arası kullanımda pek üzmemesi hoşuma gider.

Hocam çok teşekkür ederim ama dokunmatik ekran pek kullanacağım bir özellik değil. Yine benzer fiyatta olup ekranı dokunmatik olmayan ama yerine daha iyi bir donanım vadeden bir öneriniz varsa daha hoşuma gider.

Son düzenleme:
Hocan çok teşekkür ederim ama dokunmatik ekran pek kullanacağım bir özellik değil. Yine benzer fiyatta olup ekranı dokunmatik olmayan ama yerine daha iyi bir donanım vadeden bir öneriniz varsa daha hoşuma gider.
Ultra 9 185H zaten alabileceğiniz en iyi işlemcilerden. Diğer i7-i9 falan çok güç harcıyor, pil süresi düşük kalıyor onların.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı